Boston Terrier

Amerikaans ras, ontstaan uit een kruising tussen Engelse rassen: de Bulldog en een (Bull)Terriër, waarbij later nog de Franse Bulldog is ingekruist. Is lang heel populair geweest in de VS.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Evenredige, middelmatig grote hond, die de indruk geeft van vastberadenheid, kracht, weerstandsvermogen en beweeglijkheid, met een gemakkelijk en sierlijk gangwerk. Kort hoofd en korte staart. In zijn zwartwitte pak een 'keurig heertje'.

Ze hebben een zeer korte, glanzende vacht met fijne structuur. Gestroomd of zwart met witte aftekening.

De schofthoogte van de Boston Terrier ligt rond de 40 cm. Het gewicht varieert van 5 tot 10 kilo.

 

  

Karakter

Vrolijk en grappig, gaat uitbundig om met kinderen, slim en fijngevoelig, heeft niet veel opvoeding nodig om te begrijpen wat er van hem wordt verwacht. Waaks, geen blaffer, maar wel bereid tot verdediging.

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Eerstegezelschapshondenclub en Bosten Terrier Club Nederland zijn bezig met de gezondheid van de Boston Terrier. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stelt de Eerstegezelschapshondenclub onderzoek naar Patella Luxatie verplicht en adviseren zij het ECVO-oogonderzoek. De Boston Terrier Club Nederland verplicht het ECVO-oogonderzoek en het doen van een gezondheidsscreening.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 9: Gezelschapshonden

Sectie 8

FCI nummer 140

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasverenigingen