Amerikaans ras, ontstaan uit een kruising tussen Engelse rassen: de Bulldog en een (Bull)Terriër, waarbij later nog de Franse Bulldog is ingekruist. Is lang heel populair geweest in de VS.
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Evenredige, middelmatig grote hond, die de indruk geeft van vastberadenheid, kracht, weerstandsvermogen en beweeglijkheid, met een gemakkelijk en sierlijk gangwerk. Kort hoofd en korte staart. In zijn zwartwitte pak een 'keurig heertje'.
Ze hebben een zeer korte, glanzende vacht met fijne structuur. Gestroomd of zwart met witte aftekening.
De schofthoogte van de Boston Terrier ligt rond de 40 cm. Het gewicht varieert van 5 tot 10 kilo.
Vrolijk en grappig, gaat uitbundig om met kinderen, slim en fijngevoelig, heeft niet veel opvoeding nodig om te begrijpen wat er van hem wordt verwacht. Waaks, geen blaffer, maar wel bereid tot verdediging.
De rasverenigingen; Eerste Gezelschapshondenclub en Bosten Terrier Club Nederland zijn bezig met de gezondheid van de Boston Terrier. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.
Nederlandse Wet- en regelgeving bij de fokkerij
Voor dit ras zijn aanvullende criteria opgesteld voor de fokkerij, die door de NVWA worden gehandhaafd. Je moet hierbij in ieder geval rekening houden met de craniofaciale ratio (CFR). Hierbij mag een ouderdier met een CFR kleiner dan 0,3 niet ingezet worden voor de fokkerij. Meer informatie over de zes criteria vind je op de pagina van de NVWA.
Als fokker ben je aansprakelijk voor de keuze van de ouderdieren en het fokken van de pups en juridisch verantwoordelijk in het kader van artikel 3.4 van de wet dieren.
FCI groep 9: Gezelschapshonden
Sectie 8
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
De fokker is aansprakelijk voor de keuze van de ouderdieren en het fokken van de pups en juridisch verantwoordelijk in het kader van artikel 3.4 van de wet dieren.
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).