American Hairless Terrier

De American Hairless Terrier is een kleine tot middelgrote, in balans zijnde, gespierde hond met een elegante uitstraling. Het zijn alerte, intelligente en aanhankelijke hondjes. Hun grote hoeveelheid energie maakt hen goede kameraadjes voor de kinderen, en hun intelligente en aanhankelijke aard maakt hen loyale familieleden.


Ras

De pups worden geboren met een zacht aanvoelende onontwikkelde donsvacht. Deze verdwijnt geleidelijk waardoor de pups op een leeftijd van zes tot acht weken volledig haarloos zijn. Een volwassen Amerikaanse haarloze terriër is volledig vrij van haar, met uitzondering van snorharen, een dunne baard oftewel whiskers en wenkbrauwen. Er kunnen korte, zeer fijne haren aanwezig zijn op het lichaam van een volwassen hond, deze zijn bijna niet zichtbaar. De huid is glad en voelt warm aan. De haarloze variëteit kan zweten wanneer ze oververhit of gestrest zijn, maar dit mag niet beoordeeld worden in de ring.
Serieuze fouten: Haar dat langer dan 1 mm is bij een hond ouder dan zes maanden.
Elke huidskleur wordt aanvaard. De huid is meestal tweekleurig met een onderliggende huidskleur en sproeten of vlekken van de contrasterende kleur. De vlekken worden groter naargelang de hond ouder wordt en zullen donkerder zijn bij blootstelling aan de zon.
Schofthoogte: 31-41 cm Gewicht: 5 kilo – 10 kilo

 

 

Karakter

De Amerikaanse haarloze terriër is een energieke, alerte hond die door zijn nieuwsgierigheid en intelligentie gemakkelijk te trainen is. De voorouders van dit ras werden gefokt om te jagen. De Amerikaanse haarloze terriër is een buitengewoon vriendelijke metgezel en hij kan goed opschieten met kinderen, andere honden en zelfs katten. De Amerikaanse haarloze terriër geniet enorm enthousiast van menselijk gezelschap en past zich snel aan de levensstijl van het gezin aan. De haarloze honden hebben bescherming nodig tegen de zon in de zomer en tegen de kou in de winter.

Gezondheid
Honden die voor de fokkerij worden gebruikt, moeten op gezondheid worden getest op Patella Luxatie, PRA (progressieve retinale atrofie) ,
PLL (Primaire lensluxatie),DM (Degeneratieve myelopathie), vWD type I
(de ziekte van von Willebrand), PLL (Primary lens luxation)
Levensverwachting 12-14 jaar

 

FCI informatie

Dit ras is (nog) niet erkend door de FCI. 

 

Rasvereniging

Voor dit ras is er (nog) geen vereniging aangesloten bij de Raad van Beheer.