De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen voor hondenliefhebbers door toonaangevende sprekers, op verschillende locaties door Nederland. De inhoud van de lezingen is niet alleen voor fokkers maar ook voor hondenbezitters, hondenliefhebbers, dierenartsen, para-veterinairen, (aspirant-) keurmeesters, leden van fokadviescommissies, kynologisch instructeurs, bestuursleden van kynologische verenigingen en overige geïnteresseerden interessant.
Voor 2024 hebben we wederom een mooi divers programma aan sprekers en onderwerpen.
Let op! De inschrijving voor 2024 is open!
Er zijn al lezingen volgeboekt. Die verschijnen niet meer in de webwinkel. Er is geen wachtlijst en er zijn geen herhalingen gepland voor dit jaar.
Bij de lezingen zijn de CKI nascholingspunten toegevoegd. Deze gelden voor alle deelnemers en worden vermeld op het certificaat na deelname.
Als de sesie niet meer zichtbaar is in de webwinkel is deze vol.
Er zijn geen reserveplaatsen beschikbaar.
Voor deze lezingen zijn nascholingspunten te behalen die zijn vermeld achter de datum bij de lezingen.
Spreker: Hans Nauwynck
Voor iedere fokker en hondenliefhebber die meer wil weten over virussen bij honden en de fokkerij, waarbij veel aandacht zal zijn voor het Caniene Herpes Virus.
Over de spreker
Hans Nauwynck is geboren op 2 mei 1963 te Torhout, West-Vlaanderen, België. Hij is afgestudeerd als dierenarts in 1987 aan de Universiteit van Gent en ontving als beste student de Columbien prijs. Hij heeft zijn academische carrière volledig doorlopen aan dezelfde universiteit, binnen het Laboratorium voor Virologie, Faculteit Diergeneeskunde. In 1993 behaalde hij de graad van doctor in de diergeneeskundige wetenschappen en in hetzelfde jaar werd hij benoemd tot docent. Nadien werd hij bevorderd tot hoofddocent (1999) en hoogleraar (2004). In 2004 werd hij Directeur van het Laboratorium voor Virologie, Faculteit Diergeneeskunde Gent.
Momenteel doceert hij verschillende cursussen die handelen over virale ziekten bij zoogdieren, vissen en schelpdieren. Zijn onderzoek richt zich vooral op de cellulaire en moleculaire pathogenese van virale ziekten bij mens en dier, met speciale aandacht voor (i) het binnendringen van virussen in de gastheercel, (ii) de invasie van virussen in de gastheer doorheen barrières, via leukocyten en langs neuronen en (iii) het ontsnappen van virussen aan de immuniteit van de gastheer. Betere inzichten leiden tot de gerichte ontwikkeling van nieuwe behandelingen en vaccins. Hij was promotor van 75 PhD studenten. Op dit moment werken in zijn laboratorium 20 PhD studenten, 2 postdocs en 10 technische medewerkers.
Hij is auteur van 423 publicaties in internationale tijdschriften en levert frequent bijdragen tijdens internationale veterinaire en virologische congressen. Hij is betrokken geweest bij de organisatie van verschillende congressen. Hij is reviewer bij diverse internationale tijdschriften, expert betrokken bij het opstellen van strategieën voor de bestrijding van virale dierenziekten, expert bij de evaluatie van projectvoorstellen en bestuurslid van veterinaire en virologische verenigingen. Hij heeft 13 patenten op zijn naam en is oprichter van twee spinoff bedrijven (Imaqua en Pathosense).
Hans Nauwynck geeft dit jaar twee verschillende lezingen.
Sprekers: Monique Bladder en Erica Bokelman
Monique:
Ik leerde alles over stress, overprikkeling en overlopende stress-emmertjes toen mijn Flatcoated Retriever Ean (inmiddels al jaren overleden) uitviel naar andere honden. Ik ontdekte BAT van Grisha Stewart, waarin stress-reductie ook een belangrijk onderdeel is.
Ik realiseerde me meer en meer dat de manier waarop honden omgaan met prikkels in de wereld om hun heen, allerlei gevolgen heeft voor hun gedrag. En daarmee op hoe jij als eigenaar daar ook mee geconfronteerd wordt.
Inmiddels is 'overprikkeling' een gevleugelde term. Naar mijn mening niet altijd op de juiste manier gebruikt overigens. Maar hoe je daar dan iets aan moet doen als eigenaar, blijft vaak een beetje zweven in nietszeggende opmerkingen als "je moet er ook voor zorgen dat hij voldoende slaapt"...
Inmiddels heb ik onze 4e Flatcoated Retriever Iloy. En je krijgt de hond die je nodig hebt, blijkt maar weer eens. Want hij leert me alles over overprikkeling en hoe je dat kunt voorkomen en in goede banen kunt leiden. Zodat ik dat niet alleen uit de theorie, maar ook uit de praktijk met je kan delen. Inclusief alle wanhoop en frustratie die het soms (ja zeker, ook bij mij!) oplevert.
Over de spreker
Monique is samen met Erica oprichter en hoofddocent bij Annorlunda.
Ze is gedragstherapeut voor honden met jarenlange praktijkervaring, die ze combineert met een Postgraduaat opleiding Toegepast Diergedrag. Monique heeft zelf twee Flatcoated Retrievers en een Welsh Springer Spaniël.