Ja, een hond!

Hier vind je informatie over de aanschaf van je hond.


Een hond kiezen

Als je overweegt om een hond te kopen, stel jezelf dan eerst een aantal vragen. Past een hond bij jou en je gezinssituatie? Wat zoek je in een hond? Kies je voor een rashond, dan is het belangrijk dat je weet wat je verwacht van een hond. Er zijn meer dan 300 rassen, die niet alleen variëren in grootte en vacht, maar ook in karakter!

Klik op de link om meer te lezen over de verschillende hondenrassen.

 

Waar koop je een hond?

Ben je enthousiast over een ras en wil je zelf ook een rashond? Neem dan contact op met een bij de Raad van Beheer aangesloten rasvereniging(en). Bij de rasvereniging kunnen ze je alles over de voor- en nadelen van het ras vertellen. De rasvereniging weet ook welke fokkers een nestje hebben of verwachten.

Wil je geen pup maar al een iets oudere hond? Veel rasverenigingen bemiddelen ook bij de herplaatsing van oudere rashonden die op zoek zijn naar een nieuw baasje.

Klik op de link om een overzicht te zien van alle aangesloten rasverenigingen.

 

Rashond zonder stamboom - look-alike

Vaak worden honden aangeboden als rashond zonder stamboom. Dit noemen we een look-alike. Wees hierbij voorzichtig. Veelal zijn de ouders niet met zekerheid bekend (niet via een DNA-controle) en worden er geen gezondheidsonderzoeken gedaan of vastgelegd.

Klik op de link om de voordelen van een stamboomhond te lezen.