Aangepast statement WDS China

Nieuwsbericht 13-06-2016


Gewijzigd standpunt Raad van Beheer inzake toewijzing World Dog Show 2019 aan China 

Namens de leden van de Vereniging Raad van Beheer stellen wij met grote nadruk dat wij de consumptie van en omgang met honden in de verschillende Chinese provincies verafschuwen. Ook de Raad van Beheer vindt dat we met alles wat in onze macht ligt moeten blijven strijden tegen dit soort praktijken.

De Raad van Beheer wil de Chinese Kennel Club – samen met de F.C.I. – de kans geven te vechten voor het verbeteren van de kwaliteit van het hondenleven in de betreffende Chinese provincies. Tot het moment van de Algemene Vergadering van de FCI (in 2017) moet de Chinese Kennel Club naar onze mening de mogelijkheid krijgen om hun woorden tijdens de gehouden presentatie in Milaan in 2015 met een plan van aanpak waar te maken.

Het plan moet dan in ogen van de meerderheid van de aanwezige vertegenwoordigers van de Kennel Clubs goede waarborgen bieden om samen met de nationale en internationale pogingen en statements te zorgen voor een kentering naar een duidelijk hondvriendelijker beleid in alle Chinese provincies.

Indien dan blijkt dat er onvoldoende verbetering plaatsgevonden heeft dan is de Raad van Beheer van mening dat de toewijzing van de WDS 2019 aan China ingetrokken dient te worden en toegewezen dient te worden aan het land dat na China het land is dat de meeste stemmen heeft behaald. Indien de CKU dan niet aan de eisen - zijnde een duidelijke kentering naar een hondvriendelijker beleid - voldoet dan zal de Raad van Beheer een voorstel tot intrekking van de toewijzing van de WDS 2019 aan China indienen voor de Algemene Vergadering van de FCI in 2017.

Tot dit moment doet de Raad van Beheer een beroep op het geweten van keurmeesters, exposanten en handlers en raden wij allen aan heel goed na te denken over het deelnemen aan, en het aannemen van keuruitnodigingen voor de WDS 2019.


Bestuur Raad van Beheer “Houden van Honden”