Baas en hond genieten tijdens Dag van de Hond

29-05-2019


Afgelopen zondag 26 mei namen duizenden bezoekers deel aan de negende landelijke Dag van de Hond. Deze dag was een groot succes, met meer dan 30 deelnemende locaties verspreid over heel Nederland. Tijdens de Dag van de Hond kan iedereen, met of zonder hond, bij de deelnemende locaties terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van honden en allerlei vormen van hondensport.

Voor de Dag van de Hond zetten de deelnemende kynologenclubs, hondensportverenigingen en rasverenigingen gezamenlijk hun poorten open voor het publiek.


Doel van de Dag van de Hond is iedere hondenliefhebber, met of zonder hond, kennis laten maken met alle leuke en leerzame activiteiten die je met een hond kunt doen.

Dat dit doel ruimschoots behaald is, blijkt uit de vele positieve reacties van de bezoekers. Veel van hen schreven zich alvast in voor een cursus met hun hond bij de plaatselijke kynologenclub of hondensportvereniging.

Het thema van dit jaar, Hond & Ras, bleek populair onder het brede publiek. De bezoekers hebben kennis kunnen maken met een grote diversiteit aan sport- en spelactiviteiten die ze samen met hun hond  kunnen beoefenen. Daarbij was er ook voor elk ras iets passends. 

Voor kinderen was er genoeg te doen, zo konden ze meedoen aan de kleurplatenwedstrijd en zo leuke prijzen winnen. Iedereen ontving aan het einde gratis de speciale Dag van de Hond-informatiedraagtas.

De Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van honden en hondensport in Nederland, is initiatiefnemer van de landelijke 'Dag van de Hond'.