De Nationale: dé hondenshow van alle Nederlandse rassen

Persbericht 23-06-2023


De nationale op zaterdag 24 juni is de grootste hondenshow met uitsluitend Nederlandse Hondenrassen. Deze rassen maken deel uit van ons Cultureel Erfgoed. De Nationale is dan ook de uitgelezen mogelijkheid om alle Nederlandse rassen in grote aantallen te bekijken. Veel eigenaren en fokkers van deze rassen zijn aanwezig. Voor vragen kun je hier dus alle antwoorden verwachten. Daar wil jij toch ook bij zijn?!


Cultureel Erfgoed

We hebben in Nederland 9 hele bijzondere rassen; de Stabyhoun, Drentsche Patrijshond, Hollandse Herder, Nederlandse Schapendoes, Wetterhoun, Nederlandse Kooikerhondje, Saarlooswolfhond, Hollandse Smoushond en het Markiesje. Allen rassen waarmee heel zorgvuldig gefokt wordt, en wat we met trots ons Cultureel Erfgoed mogen noemen. Tijdens deze editie van de nationale zijn er ruim 200 honden ingeschreven verdeeld over de 9 rassen.

Wat kun je verwachten

De keuringen starten rond 9.30 uur. Dan kun je in een aantal ringen de verschillende Nederlandse rassen bewonderen. Per ras zal er uiteindelijk een winnaar gekozen worden, de BOB (Best of Breed). Daarnaast is het ook mogelijk om lekker rond te lopen, de standjes van de verschillende rasverenigingen te bekijken en te praten met fokkers en eigenaren. De sfeer bij de nationale is altijd geweldig, lekkere gewone en nuchtere Nederlanders. Zo hond zo baas zeggen ze toch?!


Waar en wanneer?

De Nationale is op zaterdag 24 juni bij de Utrechtse Rashonden Vereniging, Manitobadreef 8 te Utrecht. De toegang is gratis!

Wil je nog meer weten over deze dag? Dan kun je kijken op: www.houdenvanhonden.nl/de-nationale