De Nationale: dé hondenshow van alle Nederlandse rassen

Nieuwsbericht 13-06-2024


De nationale op zaterdag 15 juni is de grootste hondenshow met uitsluitend Nederlandse Hondenrassen. Deze rassen maken deel uit van ons Cultureel Erfgoed. De Nationale is dan ook de uitgelezen mogelijkheid om alle Nederlandse rassen in grote aantallen te bekijken. Veel eigenaren en fokkers van deze rassen zijn aanwezig. Voor vragen kun je hier dus alle antwoorden verwachten. Daar wil jij toch ook bij zijn?!

Cultureel Erfgoed
We hebben in Nederland 9 hele bijzondere rassen, namelijk de Saarlooswolfhond, Hollandse Herdershond, Nederlandse Schapendoes, Hollandse Smoushond, Stabyhoun, Wetterhoun, Nederlandse Kooikerhondje, Drentsche Patrijshond en het Markiesje. Allen rassen waarmee heel zorgvuldig gefokt wordt, en wat we met trots ons Cultureel Erfgoed mogen noemen. Tijdens deze editie van de nationale zijn er ruim 170 honden ingeschreven verdeeld over deze 9 rassen.

Wat kun je verwachten
De keuringen starten rond 10:00 uur. Dan kun je in een aantal ringen de verschillende Nederlandse rassen bewonderen. Per ras zal er uiteindelijk een winnaar gekozen worden, de BOB (Best of Breed). Daarnaast is het ook mogelijk om lekker rond te lopen, de standjes te bekijken en te praten met fokkers en eigenaren. De sfeer bij de nationale is altijd geweldig, lekkere gewone & nuchtere Nederlanders. Zo hond zo baas zeggen ze toch?!

Waar en wanneer?
De Nationale is op zaterdag 15 juni bij de Utrechtse Rashonden Vereniging, Manitobadreef 8 te Utrecht. De toegang is gratis!

Wil je nog meer weten over deze dag? Dan kun je kijken op: www.houdenvanhonden.nl/de-nationale. Zien we je 15 juni?!