DUIZENDEN HONDENLIEFHEBBERS GENIETEN VAN SUCCESVOLLE DAG VAN DE HOND 2017

Nieuwsbericht 22-05-2017


Meer dan 6.000 bezoekers namen afgelopen zondag 21 mei deel aan de zevende landelijke Dag van de Hond. De Dag van de Hond was met meer dan 40 deelnemende locaties verspreid over heel Nederland een groot succes.

 

 

Tijdens deze dag kon iedereen, met of zonder hond, op meer dan 40 plaatsen in het land terecht voor informatie, demonstraties en activiteiten op het gebied van honden en allerlei vormen van hondensport. Tijdens deze dag zetten de deelnemende kynologen clubs, hondensportverenigingen en rasverenigingen gezamenlijk hun poorten open voor het publiek.

Doel van de Dag van de Hond is het publiek, met of zonder hond, kennis laten maken met alle leuke, gezonde en leerzame activiteiten die er met een hond gedaan kunnen worden.

 

 

Uit de vele positieve reacties van de bezoekers blijkt dat dit doel ruimschoots gerealiseerd is. Veel bezoekers schreven zich alvast in voor een cursus met hun hond bij de plaatselijke kynologen club of hondensportvereniging.

Ook het thema van dit jaar Kind & Hond' bleek een succes bij het publiek. Veel ouders waren aanwezig met hun kinderen om meer te leren over de omgang tussen kinderen en honden.

Ook de kleurplatenwedstrijd voor kinderen en de Kennis Quiz voor volwassenen waren een succes. Hiermee waren ter plaatse prijzen te winnen. Ieder bezoeker ontving aan het einde gratis de speciale Dag van de Hond-informatie draagtas.

 

 

De Raad van Beheer, de overkoepelende organisatie op het gebied van honden en hondensport in Nederland, is initiatiefnemer van de landelijke 'Dag van de Hond'. Gezien het grote succes de afgelopen jaren blijkt dat er behoefte is aan een dergelijk evenement. De Raad van Beheer heeft meteen na afloop besloten om gezien het grote succes ook volgend jaar de Dag van de Hond te gaan organiseren op zondag 27 mei 2018 met het thema ‘Sport & Spel’. Graag zien we alle hondenliefhebbers volgend jaar terug op 27 mei 2018!