Gedragsregels hondenshow Maastricht

26-9-2018 De organisatie van de Hondententoonstelling Maastricht, die komend weekend plaatsvindt, heeft in overleg met het bestuur van de Raad van Beheer bijgaande informatie en gedragsregels gepubliceerd. Hierin vragen zij, naast de reguliere controle die zal plaatsvinden door ons HondenWelzijnsTeam, extra aandacht voor het welzijn van de honden en verscherpen en verduidelijken zij de gedragsregels voor de show. Onderaan deze pagina zijn deze gedragsregels ook in andere talen beschikbaar. Indien u dit initiatief steunt vragen wij u dit zo veel mogelijk te delen met andere (buitenlandse) exposanten.


Respecteer onze gedragsregels  

De laatste tijd worden we – organisatie en exposanten – regelmatig aangesproken op de wijze waarop wij op hondententoonstellingen met onze honden om gaan. U en wij weten dat wij – als gepassioneerde hondenliefhebbers – er alles aan zullen doen dat onze honden zich ook op een hondenshow prettig voelen. Echter, niet iedereen is het met ons eens dat een hondenshow een sfeervol en verantwoord evenement voor mens én hond is. Daar kunnen we met z’n allen iets aan doen. SAMEN kunnen we er voor zorgen dat onze honden goed verzorgd worden, ze voldoende uitgelaten worden en ze op een correcte wijze op de show worden voorbereid en in de ring voorgebracht. Geef mensen geen gelegenheid om uw en onze hobby ter discussie te stellen en werk daarom mee aan de volgende gedragsregels:

  • Laat uw hond niet te lang op de trimtafel staan of liggen. Het gebruik van een galgje is absoluut verboden.
  • Laat uw hond(en) niet in de auto achter.
  • Leg niet meer dan twee kleine honden of één (middel)grote hond in één bench.
  • Het gebruik van een kooi met roosterbodem is absoluut verboden.
  • Honden in een bench dienen gedurende de hele dag de beschikking te hebben over voldoende vers drinkwater.
  • Voorbrengen met een losse lijn en optillen van de hond op een diervriendelijke wijze en niet optillen via de lijn (halsband) of aan vel en staart.
  • Honden die worden opgetrokken door middel van een strakke lijn zullen van deelname worden uitgesloten. 

Wij hebben de keurmeesters en de ringhulpen ook geïnformeerd en gevraagd dat zij er rekening mee houden dat iedereen zich aan deze gedragsregels houdt. Met z’n allen willen wij heel graag onze gezamenlijke hobby en passie behouden. Wij rekenen dan ook op uw medewerking.

Amsterdam / Maastricht, 29 en 30 september 2018

Jack Alberts
Voorzitter Raad van Beheer op Kynologisch Gebied

John Wauben
Voorzitter Stichting Hondententoonstelling Maastricht  

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS_DUITS.pdf

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS_ENGELS.pdf

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS_FRANS.pdf

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS_SPAANS.pdf

RESPECTEER ONZE GEDRAGSREGELS NL.pdf