GOUDEN ERESPELD VOOR KEURMEESTER FRANS KUIPER

Op 2 juli jl., tijdens het Nederlands Kampioenschap 350 meter voor windhonden in Rijssen, kreeg keurmeester Frans Kuiper de Gouden Erespeld van de Nederlandse kynologie uitgereikt uit handen van Raad van Beheerbestuurslid Els Siebel, samen met de voorzitter van de Commissie voor de Windhondenrensport Herman Grootaersen het bestuurslid van Windhondenrenvereniging Rijssen, Freddy Lampre. Zie onderstaande foto.


Frans heeft zich gedurende een zeer lange reeks van jaren buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor de kynologie. Hij kwam in de windhondenrensport in 1975 en leerde in deze sport ook zijn vrouw Willie kennen die toen Whippets had. Met dit ras fokten zij een nestje. Frans maakte in 1979 de overstap naar de Greyhounds, waarmee hij fokte onder de kennelnaam Wilfra’s Home.
Hij werd in die tijd lid van het bestuur van Windhondenrenvereniging Rijssen en in 1978 werd hij benoemd tot jurylid voor het baanrennen. In de jaren ’90 nam hij ook de functie van renleider op zich. De eerste verre wedstrijd van Frans was het Europees Kampioenschap in Genève waar hij deelnam met Desmond Daylight. Ook werd hij in 2011 Nederland Kampioen met zijn Greyhound Cherry Express.
Frans treedt in 2022 nog driemaal op als keurmeester. Daarna zet hij een punt achter zijn loopbaan als keurmeester in de windhondenrensport, omdat zijn vrouw hem helaas niet meer kan vergezellen naar de renbaan.