Grootste hondenshow ter wereld in Amsterdam RAI

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus 2018 organiseert de Nederlandse Kennel Club ‘Raad van Beheer’, de overkoepelende organisatie in Nederland op het gebied van houden van honden, in de Amsterdam RAI het grootste hondenfestijn ter wereld. Onder het motto “show the world your talent” worden meer dan 33.500 honden uit 74 landen vanuit de hele wereld in Amsterdam aan het publiek getoond. Een uniek evenement waarin vier dagen lang alles draait om het houden van en genieten met honden.


Dit officiële WK voor honden telt méér ingeschreven honden dan de afgelopen WK’s in Milaan, Parijs en Leipzig en breekt alle records!

Per dag worden gemiddeld 8.500 honden in meer dan totaal 350 rassen gekeurd. Je loopt er dus door een wandelende hondenencyclopedie. Haast alle rassen die we in de wereld kennen, zijn aanwezig. De besten van elk ras mogen zich Wereldkampioen noemen. Deze honden worden in 60 ringen gekeurd door bijna 200 keurmeesters uit haast alle landen van de wereld. Keurmeesters keuren de honden niet alleen op hun rasbeeld en beweging maar ook zoeken ze naar honden die zich moeiteloos en zonder zichtbare gezondheidsproblemen presenteren. Dus het keuren van honden op een show is méér dan alleen zoeken naar de mooiste hond.

Ruim 450 vrijwilligers zorgen ervoor dat haast alle RAI hallen sfeervol zijn aangekleed en dat bezoekers, eigenaren en hun honden meer dan genoeg plaats hebben om te genieten van een groot aantal activiteiten. Honden worden niet alleen gekeurd, maar velen laten ook in de demonstratiering hun werk- en sportkwaliteiten zien.

Op het beursgedeelte staan zo’n 150 stands. Daar vindt de bezoeker informatie over honden en er zijn bijna alle artikelen te koop die er maar over en voor honden op de markt zijn. Van hondenbeeldjes tot hondenvoer, van halsbanden tot benches, jassen en tassen.

Enkele tientallen stands van rasverenigingen zijn aanwezig om bezoekers van informatie te voorzien over hun geliefde ras(sen) of het ras dat zij graag in huis zouden willen nemen. Er is speciale aandacht voor de 9 Nationale Nederlandse hondenrassen. 

De Raad van Beheer presenteert zich ook zelf met drie stands. Er is een stand waarin de jeugd geïnformeerd wordt over de mogelijkheden die zij hebben om met honden bezig te zijn, een 2de stand die brede informatie geeft over alles wat met 'houden ban honden' in Nederland te maken heeft. De 3de stand wordt gevuld door een team dat werkt aan de uitvoering van ons “fairfok plan”. In dat plan dat gedragen wordt door de Rijksoverheid en een groot aantal belangenorganisaties, staan 14 grote ambities genoemd die we gezamenlijk oppakken en uitvoeren om onze honden in Nederland zo sociaal en gezond mogelijk te fokken en op te laten groeien.  

Aan het einde van elke dag komen in een grote “erering” de beste honden van elke dag in diverse rasgroepen bij elkaar. Ook dan beoordelen keurmeesters de kwaliteit en plaatsen de honden. Uiteindelijk wordt op zondagmiddag de allerbeste hond van de wereld uitgekozen.

Kortom, de grootste hondenshow ooit ter wereld, wordt vier dagen lang ook het grootste hondenfestijn ooit.

Preview nu het officiële World Dog Show Magazine! 
Blader nu als voorpret alvast door het fraaie officiële World Dog Show Magazine! 

Tijdens de World Dog Show is het glossy WDS Magazine gratis verkrijgbaar voor alle bezoekers en exposanten.

Klik hier voor de bladerversie. 

Reis naar de RAI

Gelet op het grote aantal inschrijvingen, ook uit het buitenland, verwachten wij dat de parkeerplaatsen snel vol zullen lopen. Wij adviseren bezoekers dan ook zoveel als mogelijk met het openbaar vervoer te komen.

Laat de hond niet in de auto achter

Gezien het grote aantal inschrijvingen is het erg druk tijdens de show met honden in de RAI. Daarnaast is het relatief warm. Dit betekent een extra belasting voor honden om als bezoeker met honden te reizen naar de RAI. Honden van bezoekers zijn weliswaar toegestaan tegen betaling, maar als u oppas kunt regelen voor de honden adviseren wij u dat te doen. Hou anders rekening met het weer en de drukte in het gebouw. Laat honden zeker niet achter in de auto! Er geldt een zero tolerance beleid voor honden in auto's.