HITTEPROTOCOL TIJDENS EO AGILITY

Urgent nieuwsbericht: HITTEPROTOCOL TIJDENS EO AGILITY 25, 26, 27 en 28 juli 2019


De Raad van Beheer heeft samen met de organisatie van het evenement een hitteprotocol opgesteld voor de komende dagen.

Door de uitzonderlijke weersverwachting voor donderdag en vrijdag zal het programma aangepast worden t.b.v. de gezondheid en het welzijn van de honden en deelnemers.

 

Belangrijkste aanpassingen:

  • De veterinaire keuring op donderdag is vervroegd naar de ochtend. Bij de medische keuring wordt extra gelet op de conditie van de hond i.v.m. de hitte.
  • De opening morgen zal al om 16.00 uur plaatsvinden en zal zonder honden plaatsvinden.
  • Het advies is gegeven om niet op donderdag te trainen met de honden. Wie toch wil trainen mag dat alleen doen tussen 05.45 en 11.00 uur. Training wordt begeleid door dierenartsen en mag max 30 seconden per hond.
  • Donderdagavond zal een deel van het programma van vrijdag worden gelopen.
  • Vrijdag wordt er alleen gelopen tussen 05.45 en 11.00 uur.
  • Het parcours voor donderdag en vrijdag is ingekort en op deze dagen worden extra dierenartsen ingezet bij de ringen.
  • Op alle dagen is er een gedelegeerde namens de Raad van Beheer aanwezig die in nauw overleg met de organisatie verdere maatregelen kan nemen indien de weersomstandigheden daartoe aanleiding geeft.

 

Naast deze organisatorische aanpassingen zijn er ook extra maatregelen getroffen om te zorgen voor verkoeling van honden en geleiders met o.a. extra schaduwplekken, vernevelaars, waterbaden, ventilatoren en koelmatten.

 

Wij zijn er van overtuigd dat we met de uitvoering van dit hitteprotocol en de verhoogde monitoring op de dagen zelf, dit evenement op een verantwoorde wijze kunnen laten verlopen, waarbij de gezondheid en welzijn van de honden voorop staat.

 

Raad van Beheer