Hond v/h Jaar Show

Nieuwsbericht 31-10-2016


Hond van het Jaar Show 2016 begint - in tegenstelling tot eerdere publicaties - om 14.00 uur i.p.v. 12.00 uur. De verwachting is dat de "Beste hond in Nederlands bezit van 2016" gekozen zal worden om ca. 19.30 uur.

Verkiezing Beste hond van 2016 in Nederlands bezit – 15 januari 2017

De Hond van het Jaar Show is een evenement dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse kynologie. Aan het begin van het nieuwe jaar is ‘De Flint’ in Amersfoort het toneel (letterlijk) van en voor de crème de la crème van rashonden uit Nederland. Deze honden tonen zich die dag aan de keurmeesters en aan het publiek.

 

De Hond van het Jaar Show kent geen open inschrijving, maar De hond moet zich door het jaar heen kwalificeren op CAC/CACIB shows door 1, 2 of 3 van de rasgroep te worden of door Clubwinnaar te worden op kampioenschapsclubmatches. Kwalificeert een hond zich, dan worden de eigenaren uitgenodigd de hond in te schrijven voor de Hond van het Jaar Show, vooropgesteld dat de hond in Nederlands bezit is en ingeschreven in het Nederlands Hondenstamboek (NHSB).

 

Op shows worden honden beoordeeld door een bevoegde keurmeester die niet alleen kijkt of de hond voldoet aan de rasstandaard, maar ook of deze gezond is, wars van overdrijvingen en “fit for function”. Het zal duidelijk zijn dat alleen honden die hieraan voldoen, na eerst beste van het ras geworden te zijn, bij de 1e drie honden van de rasgroep eindigen of Clubwinnaar te worden.

 

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich van andere tentoonstellingen, niet alleen doordat hier de top van de rashonden in Nederland aanwezig is, maar ook door de wijze waarop de honden aan het publiek worden getoond.

Het is traditie dat men zich feestelijk kleedt voor deze show en de honden tip-top worden voorgebracht. Dat gebeurt op een podium, goed te zien voor iedere bezoeker en laten hun gangwerk zien op de catwalk. Net als de honden zien ook de exposanten en keurmeesters er op hun best uit. Ook de techniek - in de vorm van spotlights en eigentijdse muziek - draagt haar steentje bij aan de feestelijke stemming.

 

Een hond die zich in deze “bijzondere”omstandigheden top kan presenteren geeft daarmee niet alleen zijn schoonheid aan, maar ook zijn of haar stabiele karakter.

 

De verkiezing van beste hond van 2016 vindt plaats op zondag 15 januari 2017

Locatie: ‘De Flint’ Amersfoort

Aanvang: 14:00 uur (zaal open 13:00 uur)