Hond2016 bezocht door duizenden hondenliefhebbers

Nieuwsbericht 14-12-2016


De Amsterdam RAI werd afgelopen weekend omgetoverd tot dé hotspot voor hondenliefhebbers. Hond2016, het grootste hondenevenement van Nederland werd bezocht door tienduizenden bezoekers. Het was een weekend vol interactieve workshops, educatieve demonstraties, spannende wedstrijden en bovenal: heel veel honden.
“Het toevoegen van het educatieve demonstratieprogramma aan de exterieurkeuringen van de Holland Cup en Winner Show, de oudste hondenshow van Nederland, is een stap in de goede richting”, aldus organisator Rony Doedijns. “We kijken met een goed gevoel terug op deze editie in een nieuwe opzet. Door de aangepaste plattegrond, met in de hallen zowel keuringsringen als een demonstratiering met workshop en demo’s op het gebied van ‘houden van honden’, was er veel interactie met het publiek. Wanneer ik zie hoe duizenden mensen genieten van honden, dan word ik blij, want dat is waar wij als organisatie voor staan. Hond2016 laat zien dat je veel plezier kunt beleven met je hond. Daarnaast was ons doel om hondenliefhebbers in contact te brengen met sporten en sportbeoefenaars, en daarin zijn we zeker geslaagd.”De deelnemers aan de hondententoonstellingen waren afkomstig uit bijna veertig verschillende landen en vertegenwoordigden met ruim 5500 honden 282 rassen. De ‘Best in Show’ titel van de Holland Cup werd op vrijdag gewonnen door de draadhaar Foxterrier Joker des Astucieux de Kerlabour van de heer Christ. De ‘Best in Show’ Winner 2016 werd de Chow Chow King of Egypt de Los Perros de Bigo van Nuria Vigo Navajon uit Spanje. Reserve ‘Best in Show’ werd een Leonberger uit Zweden met de naam Namupalan Bling Smack van eigenaar Junehall. Nederlands kampioen in Junior Handling werd Priscilla van Oosten en reserve in deze competitie werd Luca van Maurik. De Doggy Dance wedstrijd werd gewonnen door Bregtje Hut.

De bezoekers genoten niet alleen van het uitgebreide demonstratieprogramma en de hondenkeuringen. Er was ook veel interesse voor de hondenrasverenigingen in het Hondendorp en op het beursgedeelte werd volop geshopt. De prijs van de verkiezing ‘Mooiste Hondendorp stand’ ging naar de hondenrasvereniging Nederlandse Chow Chow Club.

Hond2016 is een initiatief van de Raad van Beheer.