Hond2017, mega feest voor tienduizenden hondenliefhebbers

Nieuwsbericht 12-12-2017


AMSTERDAMTienduizenden hondenliefhebbers uit alle windstreken verzamelden zich afgelopen weekend in de Amsterdam RAI. Hond2017, hét hondenevenement van Nederland, bood voor jong en oud een weekend vol interactieve workshops, educatieve demonstraties, spannende wedstrijden en vooral heel veel honden.

 

 

“Het beursgedeelte, waar bezoekers naar hartenlust kunnen shoppen, is verder uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. Hier zijn de nieuwste, leukste en mooiste hondenproducten voor zowel hond als eigenaar te vinden”, aldus organisator Rony Doedijns. “Ook het demonstratieprogramma is aangevuld met bijzondere primeurs. Daarmee hopen we vooral de liefde tussen baasje en hond te laten zien. Alle facetten van houden van honden zijn hiermee in de volle breedte aan bod gekomen tijdens Hond2017.” Het weer was de enige spelbreker geweest dit weekend. “Als het niet zo sneeuwde, waren er meer bezoekers geweest. Maar we zijn super tevreden.”

De deelnemers aan de hondententoonstellingen waren afkomstig uit bijna veertig verschillende landen en vertegenwoordigden met ruim 4.700 honden 278 rassen. De ‘Best in Show’ titel van de Holland Cup werd op vrijdag gewonnen door de Grand Basset Griffon Vendéen Frosty Snowman van G. Huikeshoven en P. Reid. De ‘Best in Show’ Winner 2017 werd de Affenpinscher Pepe le Pew van Tani Kazari van eigenaren M. Cooijmans en L. Miodonski. Nederlands kampioen in Junior Handling werd Melissa van Oosten.

De bezoekers genoten niet alleen van het uitgebreide demonstratieprogramma en de hondenkeuringen. Er was ook veel animo voor twee opmerkelijke primeurs. Zo was er op zaterdag de verkiezing voor ‘Mooiste geleidehond van Nederland’, waarbij geleidehond Wiggles van Petra Jongeneele uit Roosendaal er met de titel vandoor ging. Op zondag vond de verkiezing ‘Beste hondenstylist van Nederland’ plaats. Laura Lensen nam deze felbegeerde titel mee naar huis. Er was tevens veel interesse voor de hondenrasverenigingen in het Hondendorp. De prijs van de verkiezing ‘Mooiste Hondendorp stand’ ging dit jaar naar twee hondenrasverenigingen die een mooie samenwerking tot stand hebben gebracht. Dit waren de Curly Coated Retriever Club Nederland en de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland. Hond2017 is een initiatief van de Raad van Beheer.