Hond2018: Educatief dagje uit voor hond en gezin

Nieuwsbericht 17-12-2018


AMSTERDAM – Ruim tienduizend hondenliefhebbers uit alle windstreken verzamelden zich afgelopen weekend in de Amsterdam RAI. Hond2018, hét hondenevenement van Nederland, stond dit jaar in het teken van ‘houden van honden’. Naast de hondenshows Holland Cup en Amsterdam Winner Show genoten bezoekers van een beursgedeelte en educatief programma met demonstraties, workshops en wedstrijden.

 

Het evenement bood een grote diversiteit aan leuke activiteiten voor hond en gezin. Bezoekers maakten tijdens interactieve workshops kennis met diverse hondensporten, variërend van agility en hoopers tot jachttraining en dog dance. Ook waren er demonstraties van ‘honden met een baan, zoals detectie- en assistentiehonden. Net als voorgaande edities was ook dit jaar het rassendefilé een druk bezocht programmaonderdeel. Hondenliefhebbers zagen de meest populaire en opvallende rassen voorbij komen en leren alles over hun specifieke raskenmerken. Leuk én leerzaam! 

Aan de hondententoonstellingen namen dit jaar ruim 5.000 honden deel die gezamenlijk bijna 300 rassen vertegenwoordigden. Voor de Holland Cup en Amsterdam Winner Show was een internationaal team van de beste keurmeesters aangetrokken. De ‘Best in Show’ titel van de Holland Cup werd op vrijdag gewonnen door de Petit Basset Griffon Vendéen Cookie Crunch Van Tum-Tum’s Vriendjes van Gwen Huikeshoven. De ‘Best in Show’ Amsterdam Winner 2018 werd de witte grote poedel Afterglow Poppa Don’t Preach van Jason Lynn. Nederlands kampioen in Junior Handling werd Jorisa van Lenthe. De prijs van de verkiezing ‘Mooiste stand van het Hondendorp 2018’ ging naar de Ierse Water Spaniel Vereniging Nederland.

Strenge richtlijnen voor welzijn honden
De Raad van Beheer stelde een Hondenwelzijnsteam samen die streng toezicht hield op het welzijn van alle honden. Zaken als het niet beschikken over vers drinkwater, het te lang op de (trim)tafel staan en te lang in een bench zitten waren aandachtspunten voor het team.

De gezondheid en het welzijn van honden staan centraal bij alle hondenshows die onder auspiciën van de Raad van Beheer worden georganiseerd. Het Fairfok-programma (gestart in 2014 onder regie van de Raad van Beheer), waarin diverse stakeholders samenwerken om tot gezonde en sociale Nederlandse honden te komen, werpt duidelijk vruchten af. Tijdens Hond2018 was er een speciale Fairfok-stand, waar de bezoekers meer informatie ontvingen over dit succesvolle programma.