Frits Matzen overleden

8-11-2021 In memoriam Frits Matzen


De Raad van Beheer ontving het bericht dat de heer Frits Matzen is overleden op 1 november jl. in de leeftijd van 85 jaar.

 

 

Geboren in 1936 in Amsterdam en op 24 juli 1975 “officieel” in de kynologie gestapt met de registratie van de kennelnaam “Of The Crow’s Nest” op naam van zijn echtgenote W.P. Matzen-Daalder.

Onder deze kennelnaam heeft het echtpaar Amerikaanse Cocker Spaniel’s en Shih Tzu gefokt met als hoogtepunt  het Wereldkampioenschap in 1981 in Dortmund voor een door hen gefokte Amerikaanse Cocker Spaniel.

Daarnaast is Frits Matzen ruim 36 jaar keurmeester geweest van rassen in groep 3, 8 en 9 en vervulde tevens diverse functies in de landelijke kynologie, waaronder secretaris van de Amerikaanse Cocker Spaniel Club Nederland en voorzitter van de Clumber Spaniel Club Nederland.
Naast zijn keurmeesterschap was hij vaak in de ring te vinden als ringmedewerker.

In 2008 is de heer Matzen door de Raad van Beheer onderscheiden met de Gouden Erespeld.

Naast zijn kynologische activiteiten had de heer Matzen een grote belangstelling voor munten, die hij al op 12 jarige leeftijd begint te verzamelen.
Hij bouwde zijn collectie uit tot een zeer uitgebreide, bijzondere verzameling van kynologische “prijspenningen” waaronder zeer fraaie, zeldzame exemplaren.
Het verzamelen van deze munten werd een passie die oa is vastgelegd in een catalogus van zijn hand,  “Nederlandse Kynologische Penningen”.

De Raad van Beheer wenst familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.