In memoriam Hetty Grevelt

26-03-2021


Op 23 maart j.l. overleed op slechts 64-jarige leeftijd, na een kort ziekbed, Hetty Grevelt.
Hetty Grevelt
Hetty was vooral bekend door de Afghaanse Windhonden, die ze onder de kennelnaam ‘El Kharaman’ fokte. Haar moeder Hemmechien Grevelt, was in 1966 met het fokken begonnen en Hetty nam het in 2005 over. Er werden gedurende deze lange reeks van jaren vele titels behaald, niet alleen op het hoogste niveau op tentoonstellingen maar ook op renbanen en coursingwedstrijden presteerden de El Kharaman afghanen uitstekend.

Hetty trad ook in de voetsporen van haar vader Ed. Zo was ze groepskeurmeester van groep 10, de windhonden en keurmeester voor de half-windhonden uit groep 5. Ze was vele jaren bestuurslid (o.a. vice-voorzitter) van de NVOW, de Nederlandse Vereniging voor Afghaanse Windhonden en andere Oosterse Windhondenrassen. 

Hetty was jarenlang betrokken bij kynologische opleidingen zoals AKK en E&B. Met veel enthousiasme en aandacht voor de cursisten gaf zij les. Hetty kon intens genieten van de prestaties van haar honden maar toonde ook altijd oprechte belangstelling voor andere deelnemers. Ze was een enthousiaste, warme en betrokken kynologe die we zeer zullen missen. We wensen haar zoon en overige familie heel veel sterkte met dit grote verlies.