In memoriam Loes van den Bogaard

18-01-2021


Op 15 januari jl. overleed op 81-jarige leeftijd Loes van den Bogaard, oud-bestuurslid van de Raad van Beheer, oud-voorzitter en erelid van Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje en de KC Gooi en Eemland en ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Loes was nestor van de Nederlandse gedragstherapie. Ze schreef diverse boeken, zoals Kwispelen, de Jubileumbundel van de Vereniging Het Nederlandse Kooikerhondje en Behendigheid trainen en spelen met honden. Daarnaast schreef ze columns voor onder meer Los Vast, Hondenwereld en Hondenmanieren.

Loes startte in 1992 het succesvolle Oscar & Rufus-project om kinderen op scholen te leren hoe ze veilig met honden omgaan, introduceerde Behendigheid in ons land, was keurmeester Agility en was tien jaar bestuurslid van de Raad van Beheer.

Ook als docent was zij actief. Ze gaf les aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht en stond aan de wieg van alle O&O-opleidingen voor gehoorzaamheidsinstructeurs in Nederland. Niet voor niets was zij erelid van O&O. Loes werd onderscheiden met de Gouden Erespeld van de Nederlandse kynologie.

Wij wensen haar familie en andere nabestaanden veel sterkte met dit grote verlies.

Bestuur, directIe en medewerkers van de Raad van Beheer