In memoriam Wim van Doorn

Nieuwsbericht 4 december 2020


Wim van Doorn

 

Op 28 november 2020 overleed op 77-jarige leeftijd Wim van Doorn, fokker, keurmeester van jachthondenproeven en veldwedstrijden, jager/voorjager en bestuurder/verenigingsman in hart en nieren.

Wim was vele jaren bestuurder van de Nederlandse Vereniging ‘Langhaar’ (NVL), de laatste negen jaar in de functie van ere-voorzitter. Nadat hij vanaf 1976 secretaris van de NVL was geweest, nam hij in 2001 de voorzittershamer over. Per 1 januari 2011 nam hij om gezondheidsreden afscheid als voorzitter en bestuurder. Daarnaast was Wim onder meer vice-voorzitter van de Raad van Jachthonden Commissarissen en lid van het Field Trial Comité van ORWEJA. Als fokker van Duitse Staande Langharen genoot hij bekendheid onder de kennelnaam ‘Van de Liniedijk’. Hij fokte vele kampioenen, die schitterden bij nationale en internationale jachthondenproeven en veldwedstrijden. Wim was alom gerespecteerd  keurmeester voor jachthondenproeven, veldwedstrijden en ORWEJA Working Tests. Op 17 september 2017 nam hij definitief afscheid na veertig jaar keurmeester te zijn geweest.

In 2002 ontving Wim voor zijn verdiensten de Gouden Erespeld van de Raad van Beheer, en in 2013 de legpenning van ORWEJA. Wim was tevens Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. We verliezen in hem een zeer betrokken hondenliefhebber.

Wij wensen zijn vrouw Ineke, zijn zoon Koen en de verdere familie veel sterkte.

 

Bestuur, directie en medewerkers Raad van Beheer