Eukanuba World Challenge naar Crufts

Nieuwsbericht 25-07-2016


 

Winnaar EWC 2015 Amerikaanse Cocker Spaniel, Very Vigie I Don't Know

 

Nieuw hoofdstuk voor de Eukanuba World Challenge aangekondigd 

 

Genève, juli 2016 – Een van ’s werelds meest gerenommeerde internationale hondenshows, de door de FCI ondersteunde Eukanuba World Challenge (EWC), viert zijn 10-jarig bestaan door te verhuizen naar Engeland. Daar zal de show worden georganiseerd tijdens de grootste hondenshow ter wereld Crufts 2017.

 

De FCI, de Engelse Kennel Club en de EWC-commissie hebben samen aan deze planning gewerkt en hebben besloten dat het 10e jaar van het evenement in maart 2017 zal plaatsvinden tijdens de Crufts in het National Exhibition Centre in Birmingham.

 

De Fédération Cynologique Internationale (FCI) is de grootste ondersteuner van de wedstrijd, aangezien de meerderheid van de deelnemers uit de hele wereld zijn afgevaardigd door de FCI-landen. De Engelse Kennel Club heeft ook een hechte relatie met de EWC opgebouwd, niet alleen als belangrijke ondersteuner maar ook door namens het Verenigd Koninkrijk honden naar deze wedstrijd af te vaardigen.

 

De afgelopen twee jaar werd het EWC-evenement met succes georganiseerd naast de populaire en bekende Amsterdam Winner Show. Eukanuba wil zijn oprechte dank betuigen aan het Winner team en het bestuur van de Raad van Beheer. Door de inzet van beiden zijn de EWC 2014 en 2015 de twee beste evenementen ooit in de geschiedenis van de EWC. Eukanuba zal dan ook in 2016 de zeer gerenommeerde Amsterdam Winner Show met veel trots blijven ondersteunen en ziet uit naar lange succesvolle samenwerking met de Raad van Beheer en de Winner organisatie in de aanloop naar de World Dog Show, die in augustus 2018 in Amsterdam wordt georganiseerd.

 

Aan de Eukanuba World Challenge wordt deelgenomen door tophonden uit vijf werelddelen. De deelnemers kwalificeren zich als vertegenwoordiger van hun nationale kennel club (bij rechtstreekse toegang tot de finale). Daarnaast verwerven twee andere deelnemers een plaats in de finale als winnaar van een bepaald kwalificatie-evenement in Europa – dat in 2016 van 28 tot en met 31 juli plaatsvindt tijdens de zomershows in het Kroatische Split – of als winnaar van Best in Show tijdens een belangrijke hondenshow zoals de World Dog Show of de European Dog Show  of Crufts.

 

Alle voorzitters van de kennelclubs in de deelnemende landen worden uitgenodigd voor de finale bij Crufts.

 

De allereerste Eukanuba World Challenge werd in 2007 gehouden in Long Beach (VS) en werd ondersteund door de American Kennel Club (AKC). Het evenement verhuisde in 2011 met succes naar Orlando (VS) en bleef daar drie jaar. In 2014 stak het prestigieuze evenement de Atlantische Oceaan over naar Europa, waar het twee jaar achtereen werd gehouden tijdens de Amsterdam Winner Show.

 

José Luis Ibáñez, voorzitter van de EWC: “Aan de afgelopen negen jaar Eukanuba World Challenge hebben we heel veel verhalen en prachtige herinneringen overgehouden. Wij vinden dit allemaal het juiste moment om volgend jaar te verhuizen naar Crufts. Het is geweldig om het 10-jarig bestaan bij Crufts te vieren. We zijn dankbaar voor de gelegenheid om ons evenement bij Crufts te kunnen presenteren.”

 

“Vorig jaar begon de Eukanuba aan een nieuw hoofdstuk met Spectrum Brands en samen met Spectrum beleefde de EWC het ene hoogtepunt na het andere. Dat was mede te danken aan de uitstekende samenwerking tussen de Raad van Beheer en de Amsterdam Winner Show. De EWC van vorig jaar was het beste evenement ooit.”

 

“Deze laatste ontwikkeling, de verhuizing naar Crufts, zal niet alleen de EWC tot een evenement van wereldklasse maken, maar zal ook fokkers en exposanten uit de hele wereld de mogelijkheid bieden om opnieuw ‘s werelds beste honden allemaal bij elkaar te zien.”

 

Gerald King, voorzitter van Crufts: “Crufts en de Engelse Kennel Club zijn blij het 10-jarig bestaan van de Eukanuba World Challenge te kunnen organiseren. Dit is een fantastische gelegenheid om de hele hondenwereld bij elkaar te krijgen voor de succesvolste en bekendste hondenshow ter wereld – Crufts – en tegelijkertijd de unieke Eukanuba World Challenge te organiseren die rashonden in al hun grandeur in de schijnwerpers zet en het partnerschap van de Kennel Club met de door de FCI ondersteunde Eukanuba versterkt.”

 

Voorzitter Rafael de Santiago van de FCI, die de eer had om de grote EWC-finale van vorig jaar te jureren, voegt eraan toe: “De Eukanuba World Challenge is een uitstekend georganiseerd wereldwijd evenement en de negende editie heeft eerlijk gezegd alle verwachtingen overtroffen. Ik heb het evenement zien groeien van toen het nog in de Verenigde Staten werd gehouden naar Amsterdam en nu naar Crufts in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een enorme prestatie, die we vol trots ondersteunen. Het is ook ongelooflijk te zien hoeveel steun wij hebben gehad van alle nationale kennelclubs die vertegenwoordigers naar de EWC sturen en wij zien uit naar dit geweldige evenement bij Crufts in 2017.”

 

De afgelopen twee jaar trad de Amsterdam Winner Show op als gastheer voor de EWC. Gerard Jipping, voorzitter van de Raad van Beheer: “De afgelopen twee jaar heeft het Winnerteam prima samengewerkt met Eukanuba. Beide shows waren heel bijzonder en we zijn er trots op aan de EWC te hebben meegewerkt. Wij wensen de Crufts-commissie veel succes bij het organiseren van het volgende evenement.”

 

In de negenjarige geschiedenis van het evenement hebben twee honden uit de Verenigde Staten de EWC-titel in de wacht gesleept. Daarnaast kwamen twee American Cocker Spaniels en twee Standard Poodles als winnaar uit de bus. Wie haalt de 10e Eukanuba World Challenge en neemt de titel Eukanuba World Challenge Champion mee naar huis?

 

Erelijst Eukanuba World Challenge  

 

2007

Ch Very Vigie Vamos A La Playa

American Cocker Spaniel

Zwitserland

2008

Ch Dakira Sawahin

Saluki

Duitsland

2009

Ch Namens Axel del Monte Alago

Bracco Italiano

Italië

2010

Ch Alex de Akido San

Dobermann

Argentinië

2011

Ch Propwash Reckon

Australian Shepherd

Verenigde Staten

2012

Ch Jaset's Satisfaction

Standard Poodle

Verenigde Staten

2013

Ch Afterglow Maverick Sabre

Standard Poodle

Verenigd Koninkrijk

2014

Ch Ricky From Yarrow-Hi Tech

Affenpinscher

Winnaar WDS

2015

Ch Very Vigie I Don't Know

American Cocker Spaniel

Frankrijk

 

 

Over de Eukanuba World Challenge

De Eukanuba World Challenge (EWC) wordt ondersteund door ‘s werelds meest toonaangevende kynologische organisaties: de Fédération Cynologique Internationale (FCI) en The Kennel Club (VK). De EWC is een unieke wedstrijd die bedoeld is om de winnende tophonden uit de hele wereld bij elkaar te brengen en rashonden in al hun grandeur te bewonderen. De deelnemende honden worden door hun nationale kennelclubs aangewezen of kwalificeren zich via ’s werelds meest prestigieuze shows. Ze strijden om de felbegeerde titel Eukanuba World Challenge Champion en een prijzengeld van €7.500,-. Meer informatie vindt u op http://www.eukanubaworldchallenge.com of www.facebook.com/EukanubaWorldChallenge.