Raad van Beheer steunt actiegroep tegen Yulin Dog Meat Festival

Nieuwsbericht 22-06-2016


De Raad van Beheer heeft vandaag $5.500 (= € 5.000) gedoneerd aan de in Sherman Oaks, CA, USA, gevestigde stichting The Animal Hope and Wellness Foundation van Marc Ching. Deze stichting heeft in de afgelopen dagen aangetoond dat het wel degelijk mogelijk is om een verschil te maken in de strijd tegen de gruwelpraktijken met honden in Azië, en met name in Yulin China. Hier wordt jaarlijks het beruchte Yulin Dog Meat Festival gehouden.

 

De Raad van Beheer volgt hiermee het initiatief van de aangesloten verenigingen, die tijdens de Algemene Vergadering op 11 juni jl. $615 ingezameld hebben voor deze stichting.

 

De zevende reis van Marc Ching naar Azië, getiteld The Compassion Project,  focust zich op het redden van honden en het sluiten van slachthuizen in Yulin door undercover operaties. Via social media is deze reis stap voor stap te volgen. Zo zagen wij live dat The Animal Hope and Wellness Foundation in Yulin meer dan 1.000 honden van een gruwelijke dood gered heeft en een aantal slachthuizen sloot.

 

Voor de opvang en verzorging van deze honden is dringend geld nodig. De Raad van Beheer levert hier graag een financiële bijdrage aan.

 

Voor meer informatie over The Compassion Project verwijzen wij graag naar de website en Facebook van The Animal Hope and Wellness Foundation:

 

http://www.animalhopeandwellness.org/

https://www.facebook.com/animalhopeandwellness/

De video is te zien op YouTube (let op! Fragmenten van deze video kunnen als schokkend ervaren worden)

https://youtu.be/NbwbD8JcJgY

 

Via de website van The Animal Hope and Wellness Foundation kan ook online gedoneerd worden.

 

Wij danken The Animal Hope and Wellness Foundation en met name Marc Ching voor de tomeloze inzet om op effectieve wijze daadwerkelijk een verschil te maken.

Bestuur en directie Raad van Beheer