Samenwerking Raad van Beheer met Europese Collega Kennelclubs

Nieuwsbericht 15-2-2024


Raad van Beheer werkt samen met Europese Collega Kennelclubs voor hondenwelzijn!

Afgelopen weekend was er weer een meeting met de Europese Collega kennelclubs. Onderwerp tijdens deze editie was onder andere gedragstesten voor honden. Daarnaast werden er ook gesprekken gevoerd over het voorstel van de Europese Commissie voor nieuwe regels over het welzijn van honden en katten en het mogelijke gebruik van kunstmatige intelligentie bij screening op heup- en elleboogdysplasie.

Elke kennelclub presenteerde gegevens over puppyregistraties, lidmaatschappen en hun overige activiteiten in 2023. Alle landen zagen na de pandemie een daling in het aantal registraties. Sommige kennelclubs constateerden een stabilisatie op het pre-covid-niveau, terwijl sommigen zeiden dat de cijfers daaronder waren gebleven.

De groep van acht kennelclubs is een samenwerking die meerwaarde heeft voor de verschillende partijen omdat ze grotendeels opereren onder vergelijkbare omstandigheden en met dezelfde uitdagingen. Tot de huidige deelnemers behoren Denemarken, Frankrijk, Finland, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen en Zweden.

 

Lees hier het volledige persbericht (in het engels)