Teamleden gezocht Honden Welzijn Team

Nieuwsbericht 23-10-2018


Nederland is binnen de FCI een vooruitstrevend land als het gaat om hondenwelzijn. Dit is niet voor niets, tentoonstellingen liggen meer en meer onder een vergrootglas. Diverse instanties zijn (terecht) zeer kritisch over het wel en wee van de honden die meedoen aan tentoonstellingen.

De Raad van Beheer wil graag haar voorbeeldpositie behouden als het gaat om hondenwelzijn. Mede hierom is tijdens de World Dog Show het lik-op-stuk beleid ingevoerd. Wanneer een exposant, handler of bezoeker zich ernstig zou misdragen, zou de organisatie direct maatregelen treffen. Streng zou o.a. worden opgetreden tegen het in de auto achterlaten van honden en vechtpartijen en bedreigingen. Dogshow Maastricht heeft dit beleid overgenomen en zelfs uitgebreid. Kortom de komende jaren krijgen we te maken met strengere regels en de handhaving hiervan.

 

Handhaving

Voor de handhaving van deze (nieuwe) regels is de inzet van het Honden Welzijn Team (HWT) onmisbaar. Het HWT is op de show de schakel tussen de organisatie, keurmeester, gedelegeerde, exposant en autoriteiten. Het is de taak van het HWT om misstanden te signaleren, voorlichting te geven en waar nodig in te grijpen.

 

Iets voor jou?

Als HWT-lid moet je stevig in je schoenen staan en de nodige kennis op het gebied van honden bezitten. Maar het belangrijkste is, dat naast de liefde voor de hond, je beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je ongeveer 5 dagen per jaar beschikbaar, van onbesproken gedrag en meerderjarig. Afhankelijk van de grootte van het evenement werk je in duo’s of in teamverband.

 

Informatie

Wil je je horizon verbreden en graag het verschil maken? En wil je deel uit maken van een enthousiast team van hondenliefhebbers? Mail dan naar: info@raadvanbeheer.nl of bel naar 020-6644471 en vraag naar mevrouw Irma Aries.