Uitreiking Gouden en Zilveren Erespelden 2023

Nieuwsbericht 3 november 2023


Op 14 oktober jl. vond in Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd de jaarlijkse uitreiking van de Raad van Beheer Erespelden plaats. Buitengewoon verdienstelijke kynologen komen in aanmerking voor deze onderscheidingen en worden voorgedragen door collega-kynologen. Voorzitter Hildeward Hoenderken van de Raad van Beheer verrichtte de officiële handelingen.

Er werden dit jaar acht Gouden en twee Zilveren Erespelden uitgereikt.

De Gouden Erespelden gingen naar Dirk-Jan Verkaik voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid en instructeur bij KC Scheldezoom. Gerda Brouwer voor haar jarenlange inzet als keurmeester voor o.a haar geliefde ras de Newfoundlander. Wim Wiersma voor zijn jarenlange inzet als fokker, keurmeester en bestuurder voor o.a zijn grote liefde de whippet. Ineke Zwaartman-Pinster voor haar jarenlange inzet als fokker, keurmeester en bestuurder, met een speciaal plekje voor de Cavelier en Tibetaanse Spaniel. Coby Satter-Mol voor haar jarenlange inzet als fokker van o.a haar grote liefde de teckel. Angelique Boekholt-de Kunder voor haar jarenlange inzet als fokker van teckels. Rens & Niesje Lodders voor hun jarenlange inzet als fokker van o.a hun grote liefde de Tibetaanse Mastiff.

De Zilveren Erespelden gingen naar Anita van Bussel voor haar jarenlange inzet als bestuurder bij KC Nijmegen en fokker van de Schotse Herdershond korthaar. Henk Slijkhuis voor zijn jarenlange inzet als bestuurslid en keurmeester binnen de jachthondenwereld.

Tevens werd Wim Wiersma n.a.v. het beëindigen van zijn keurmeesterscarrière, benoemd tot erekeurmeester.

Allen van harte gefeliciteerd!