Voorwoord Algemene Vergadering

Algemene Vergadering 4-12-2021


Zeer gewaardeerde leden, met de nu volgende hamerslag open ik de
55e Algemene Vergadering van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Helaas heeft de CORONA-pandemie, wederom roet in het eten gegooid om deze vergadering fysiek te kunnen organiseren. Daarom voor een tweede maal een digitale vergadering, mede mogelijk gemaakt door Time-to-Speak, deze maal zijn sprekers en vraagstellers ook op uw beeld te zien, wij hopen een vlotte vergadering zonder technische problemen.

Precies een jaar geleden, op 4 december 2020 troffen drie van de huidige zes bestuursleden elkaar voor het eerst op een ingelaste vergadering in Amsterdam. Vanaf deze datum begon voor ons werkelijk het bestuurswerk voor de Raad van Beheer. Ik kan niet anders zeggen dat het jaar zeer intensief is geweest, maar ook vele hoogtepunten heeft gekend. Wij kijken terug op een (corona)jaar waarin veel is gerealiseerd, maar waar wij met elkaar ook veel plezier hebben gehad. Een aantal zaken zullen straks de revue nog passeren.

Graag wil ik samen met u kort terugkijken op de afgelopen 7 weken, de periode tussen 16 oktober en nu. Op deze 16e oktober hebben wij een zeer intensieve vergadering gehad, waarbij veel grote onderwerpen zijn besproken. De vergadering heeft ingestemd met onder meer een nieuw epilepsiebeleid, het invoeren van de SNP-markers en de normenmatrix en het kunnen opleggen van een ‘limited registration’ ofwel fokverbod. Daarnaast werd o.a. Dr. Niek Beijerink gekozen tot lid van de Gezondheidscommissie en werd er gesproken en gestemd over veel ingebrachte amendementen. Een heel intensieve, maar ook vruchtbare vergadering waarop wij met veel trots op terugkijken.

Na de AV in Barneveld werd van 20 tot en met 24 oktober het EK Coursing in Een georganiseerd. Een evenement dat eigenlijk in Hongarije zou worden georganiseerd, maar dit land gaf de organisatie terug, waarna Nederland in slechts zes maanden tijd deze klus probeerde te klaren. Ons medebestuurslid Els Siebel is heeft ook een grote bijdrage geleverd om dit evenement tot een succes te maken en dit is gelukt! Veel bestuursleden zijn ook één of enkele dagen aanwezig geweest en wij hebben kunnen genieten van deze mooie tak van sport!

Op 30 oktober heb ik voor het eerst namens de Raad van Beheer, 4 kynologen de zilveren- en 8 kynologen de gouden erespeld mogen uitreiken op landgoed Mariënwaerdt te Beesd. We hebben een erg gezellige middag gehad waarbij konden terugblikken op vele jaren ‘houden van honden’.

Gelukkig kon de jubileumshow van de KC Dordrecht op 6 en 7 november doorgang vinden. Een mooie inschrijving van 1500 honden per dag en een ereringprogramma voelde weer erg vertrouwd aan. Complimenten aan de organisatie die twee mooie shows heeft weten neer te zetten. Helaas bleek achteraf dit de laatste shows van het jaar te zijn geweest!

Op 8 november vond in Gieten de NIMROD 2021 plaats, het jaarlijkse prestigieuze evenement voor de jachthond! Dit jaar ontving de Labrador Retriever  Wolfeca Bobby Comics (Cate), met haar voorjager Jos Pieters de felbegeerde Nimrod wisseltrofee.

Helaas zijn de afgelopen periode ook twee kynologen ons ontvallen. Op 13 oktober overleed op 92 jarige leeftijd kunstenares Gerda Kuiper-van den Bosch. Gerda heeft meerdere beelden gemaakt die nog steeds te zien zijn bij de Raad van Beheer, onder meer die van de Wetterhoun in de ontvangsthal van de Raad van Beheer en de bronzen Franse Bulldog die onlangs door wijlen Martin van de Weijer aan de Raad van Beheer geschonken is. Helaas overleed op 1 november op 85 jarige leeftijd Frits Matzen. Samen met zijn vrouw fokte Frits Amerikaanse cockers en Shih tzu’s onder de kennelnaam ‘Of the Crow’s Nest’. Frits Matzen was 36 jaar keurmeester van rassen uit rasgroep 3,8 en 9 en hij ontving in 2008 de gouden erespeld.

Graag wil ik u vragen een moment stil te staan bij het overlijden van deze mensen.

Dank U wel!

Een aantal huishoudelijke punten rond deze vergadering. Wij hopen dat technisch alles goed zal verlopen, dit maal kan iedereen die deelneemt aan de vergadering de sprekers en vraagstellers ook zien. Als er problemen zijn kunt u bellen met nummer: 085-1302945
Reglementair mag iedere vertegenwoordiger max. 2 maal per agendapunt het woord voeren, wij zouden i.v.m. de vele agendapunten u willen verzoeken beknopt uw punt te maken.

Dan gaan wij door met punt twee van de agenda, de ingekomen stukken en mededelingen.