FCI World dog show uitgesteld van 2020 naar 2022

14-10-2020


FCI WORLD DOG SHOW UITGESTELD VAN 2020 NAAR 2022

Madrid, 13 oktober 2020.
De Féderation Cynologique Internationale (FCI), IFEMA en de Real Sociedad Canina de España (RSCE), de organisatoren van de FCI World Dog Show 2020, die zou plaatsvinden in de Feria de Madrid van 17 december tot 20 december 2020, hebben, na diverse malen de show eerder te hebben uitgesteld, van de originele datums in april naar juli, besloten dit wereldwijde kynologische evenement uit te stellen naar 2022, als gevolg van de situatie die is ontstaan door het Covid-19 virus.

IFEMA zou een uitgebreid pakket aan extra maatregelen en protocollen hanteren, om zo de World Dog Show veilig te kunnen faciliteren. Echter, de ontwikkeling van de pandemie en de daaraan verbonden sanitaire condities op internationaal niveau maakten het noodzakelijk het evenement uit te stellen, om zo aan de hoge verwachtingen die aan een wereldwijd evenement van dit kaliber worden gekoppeld door bedrijven, exposanten en enthousiaste hondenliefhebbers over de hele wereld te kunnen blijven voldoen.

De FCI en de RSCE willen hun dank uitspreken voor de ruimhartige, solidaire medewerking van Brazilië -via hun Nationale Kennelclub CBCK – zich bewust van de ernst en specifieke huidige situatie, alsmede de inspanningen van de RSCE om het organiseren van de World Dog Show te kunnen garanderen. Er is overeenstemming bereikt om twee World Dog Shows in 2022 te organiseren: de FCI World Dog Show in Spanje en de FCI World Dog Show in Brazilië (waar de felbegeerde en exclusieve 2020 en 2022 “FCI World Winner” titels respectievelijk zullen worden toegekend). Op deze manier wordt 2022 een paradigmatisch jaar, een voorbeeld van de waarden en idealen van vriendschap, solidariteit, samenwerking en respect waarop de FCI is gebaseerd.

De RSCE en de CBKC zijn dankbaar voor de ondersteuning van het FCI General Committee, en in het bijzonder de FCI President, die ervoor heeft gezorgd dat de onderhandelingen positief zijn verlopen.

In de komende dagen zal de RSCE meer informatie verstrekken over de definitieve data en alle veranderingen in verband met de nieuwe situatie.

WELKOM OP DE 𝐅𝐂𝐈 𝐖𝐎𝐑𝐋𝐃 𝐃𝐎𝐆 𝐒𝐇𝐎𝐖𝐒 𝟐𝟎𝟐𝟎 EN 𝟐𝟎𝟐𝟐!

𝐖𝐄𝐋K𝐎𝐌 IN 𝐌𝐀𝐃𝐑𝐈𝐃! 𝐖𝐄𝐋K𝐎𝐌 IN 𝐒𝐀𝐎 𝐏𝐀𝐔𝐋𝐎!

Dr Tamás Jakkel

FCI President

Julián Hernández

RSCE President

Asier Labarga

WDS Ifema Director