Ringmedewerker

Tijdens een hondententoonstelling zie je verschillende mensen in de ring aan het werk. De keurmeester beoordeelt de honden. Daarnaast zijn er twee of drie mensen werkzaam als ringmedewerker. De schrijver noteert het keurverslag van de hond; de keurmeester dicteert dat. De ringmeester handhaaft de regels en orde in de ring. De ringcommissaris verwerkt alle beoordelingen en gewonnen kampioenschapsprijzen administratief. Soms wordt deze functie gecombineerd met die van de schrijver. Hier lees je meer over hoe je ringmedewerker wordt.


Cursus ringmedewerker

Tijdens de cursus ‘ringmedewerker’ bespreekt de docent de functies in de ring (commissaris, schrijver en ringmeester). Daarna is het tijd om ze te oefenen. Ook dat doe je tijdens de cursus. De docenten zijn zeer ervaren met het tentoonstellingswerk en helpen je daarbij.

Vaak kun je de cursus volgen bij een bij ons aangesloten regionale vereniging, ook wel kynologenclub genoemd. Klik hier voor een overzicht van de kynologenclubs. Je kunt ook terecht bij de Vereniging Ringmedewerkers Nederland voor informatie over deze cursus.

Overzicht Cursus Ringmedewerker

Hieronder tref je het overzicht aan van het cursus aanbod Ringmedewerker. 

Cursus aanbod Ringmedewerker

 

Registratie als ringmedewerker

Heb je de cursus succesvol afgerond, meld je dan bij ons aan als ringmedewerker via het formulier op onze website. Wij publiceren een lijst met geschoolde ringmedewerkers. Uiteraard nemen we je gegevens pas op als jij daarvoor toestemming hebt gegeven. De Tentoonstellinggevende Verenigingen gebruiken de lijst om ringmedewerkers te kunnen inzetten op hun tentoonstelling.