Registreren

Om dingen zelf te kunnen regelen, bijvoorbeeld als fokker, rasvereniging, kynologenclub of dierenarts, moet je een account aanmaken. Je kunt per emailadres één account aanmaken. Met dit account krijg je toegang tot voor jou relevante zaken. Zo kun je als fokker met je account de dek- en geboorteaangifte online doen. Bestuursleden van verenigingen kunnen hier bijvoorbeeld de stukken voor de algemene vergaderingen van de Raad van Beheer downloaden en dierenartsen kunnen met hun account onderzoeksformulieren bestellen. Op één account kun je meerdere functies combineren en aangeven. Een bestuurslid kan immers tegelijkertijd ook keurmeester en fokker zijn. Extranet is daarmee vervangen door een persoonlijk account, waarmee je toegang hebt tot alles dat voor jou van belang is. Met één login kun je overal bij. Wel zo gemakkelijk!


Fokkers

Let op: Je kunt per emailadres maar één account aanmaken.
Wil je meerdere personen registreren dan dienen die allemaal een eigen emailadres te hebben.
   
Als je binnenkort een dekking gepland hebt staan en online dekaangifte wilt doen, dan kun je een account aanmaken. Daarbij dien je een NHSB-nummer van één van je honden op te geven als controle. Nadat wij je account hebben bevestigd kun je online je dekaangifte doen. Hou rekening met een verwerkingstijd voor het goedkeuren van je account van 2 tot 4 werkdagen.
Op dit moment kun je alleen de dekaangifte en vervolgens ook de bijbehorende geboorteaangifte online regelen. Dit is automatisch gekoppeld. Als je online dekaangifte hebt gedaan, moet je ook online de geboorteaangifte doen. Heb je de dekaangifte per postformulier gedaan dan moet ook de geboorteaangifte per post gedaan worden.
Andere diensten voor fokkers dan de online dek- en geboorteaangifte zijn nog niet beschikbaar.

Bestuursleden aangesloten verenigingen

Het registeren via ‘mijn account’ vervangt het oude extranet. Ook is het nu mogelijk voor ieder bestuurslid om een account aan te maken en daarmee toegang te krijgen tot de informatie voor aangesloten leden. Een extra service voor de bestuursleden van onze vereniging.

Daarbij dien je aan te geven van welke vereniging je bestuurslid bent. Wij bevestigen alleen accounts van bij ons bekende bestuursleden. Zorg er als vereniging dus voor dat de bij ons bekende informatie actueel is.

Nadat wij het account hebben bevestigd heb je online toegang tot de informatie. 

 

Maak een account aan