Winner of Winners  competitie (WOW)

De 'Winner of Winners' competitie (WoW) is een jaarlijkse showcompetitie. Honden kunnen punten behalen tijdens shows gedurende het hele kalenderjaar. De competitie bestaat uit twee onderdelen. Er is een competitie voor individuele honden en er is een competitie voor fokkers met een kennelnaam. De individuele hond met het hoogste aantal punten van het ras wint aan het einde van het jaar de 'Winner of Winners'-titel. Datzelfde geldt ook voor de kennelnaam competitie, de kennel met de meeste punten wint de titel. De honden uit de Jongste Puppy en Puppyklasse kunnen geen punten verzamelen voor de WoW competitie.


WoW competitie eindstand

De eindstand van de WoW competitie wordt na de verwerking van de laatste show van het kalenderjaar opgesteld. Dit is altijd in januari / februari. Alle eigenaren die punten hebben behaald ontvangen een mail over de eindstand.  

In 2022 zijn er in totaal maar liefst 11.000 e-mails verstuurd naar eigenaren en 2.500 naar de eigenaren van de kennelnaam. De totale verzending duurde meer dan 5 uur. 

De Winnaars van de competities, dus met ranking 1, krijgen een speciaal en exclusief stempellogo met jaartal dat alleen zij als nummer 1 mogen gebruiken.

logo winnaar wow competitie 2022

Je kunt als eigenaar de certificaten downloaden via www.showresultaten.nl 
 

Puntentelling

Voor de WoW competitie kunnen op alle officiele shows in Nederland punten worden behaald.  

De punten worden berekend op basis van onderstaande tabel

Kwalificatie Punten
M 1
G 2
ZG 3
U 5
Plaatsing Punten
4 1
3 2
2 3
1 5
Prijzen Punten
RCAC 5
CAC 10
BOB 5

Dus een hond die op een show 1U behaalt, het CAC toegekend krijgt én BOB wordt, behaalt 5+5+10+5 = 25 punten voor de WoW competitie.

Punten die behaald zijn op een Kampioenschapsclubmatch en op de Dutch Winner tellen dubbel.

De behaalde punten en de plaatsing in de competitie worden na iedere show bijgewerkt. De resultaten van de hond zijn terug te vinden in het account op MijnRvB.nl in het blok 'Titels/Showresultaten'.  

Bij gelijke punten wordt gekeken naar het aantal shows dat is gelopen. Het hoogste gemiddelde wordt dan hoger geplaatst. Is het gemiddelde per show ook gelijk dan wordt de oudste hond hoger geplaatst.

De winnaars van het ras krijgen na de afsluiting van het competitiejaar een (digitaal) certificaat en de titel met jaartal wordt vermeld op de bijlage van de stamboom.  

Voor een compleet overzicht van de competitie standen van alle honden ga naar showresultaten.nl

 

Kennel Competitie

Naast de competitie voor individuele honden is er ook een competitie gebaseerd op kennelnamen.

De punten van honden (van hetzelfde ras) met een bepaalde kennelnaam worden voor deze competitie bij elkaar opgeteld. 

In het account op mijnrvb.nl bij de kennelnaam kan een overzicht worden gevonden van het totaal aantal punten en de plaatsing in de competitie. 

De winnaars van de kennelcompetitie per ras krijgen na de afsluiting van het competitiejaar een (digitaal) certificaat.   

Voor een compleet overzicht van de competitie standen van alle kennelnamen ga naar showresultaten.nl.

Fouten

Staat er iets verkeerd in de ranking of bij jouw hond? Of staat een hond dubbel in de ranking. Geef dit dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 15 december van het huidige competitie jaar door via: kampioenschappen@raadvanbeheer.nl

 

Vragen? 

Voor de veelgstelde vragen over de WoW competitie ga naar de pagina 'FAQ WoW competitie'.