KC Canida Venlo e.o.

Kynologen Vereniging Venlo en omstreken ‘CANIDA’ is actief in op het gebied van hondensporten zoals: Puppytraining, Gehoorzaamheid, Agility, Hoopers, FCI Obedience en oa CreaDog Funcursus.


Website KC Canida  

Contact KC Canida

 

 

Kynologen vereniging Venlo en omstreken ‘Canida’ bied een breed scala aan trainingen en cursussen.  

Puppytraining: Voor honden vanaf 8 weken t/m ca. 5 maanden. Doorlopend op zaterdagochtend of op dinsdagavond.  De cursus duurt 11 lessen van elk ca 45 minuten (incl. Theorieavond).         

Beginnerscursus: Voor honden vanaf 5 maanden. Doorlopend op zaterdagochtend of dinsdagavond.  De cursus duurt ca 13 lessen van elk 60 minuten (incl. Theorieavond).

Gevorderden-1 cursus: Dit is een vervolg van de Beginnerscursus op zaterdagochtend of dinsdagavond.   De cursus duurt ca 13 lessen van elk 60 minuten (incl theorieavond)

Gevorderden-2 cursus: Het vervolg van de Gevorderden-1 cursus en eventueel ter voorbereiding voor het FCI Obedience op zaterdagochtend De cursus duurt ca 13 lessen van elk 60 minuten (incl theorieavond) FCI Obedience-B t/m 3 (voorheen G&G) minimaal Gev-2 werken naar een officieel Landelijk examen op zaterdagochtend en dinsdagavond.  De cursus duurt ca. 7-8 maanden van elk 60 minuten per les.

CreaDog Funcursus: Voor mensen die moeten wachten op de start van hun volgende cursus en toch op een leuke manier bezig willen zijn. Voor honden vanaf 5 maanden t/m 12 jaar / begeleiders vanaf 7 - 80 jaar. 13 lessen van elk ca.60 minuten Deze training duurt 13 lessen van elk ca 60 minuten op zaterdagmorgen. Deze training is voor mensen die even iets anders willen doen dan gehoorzaamheid maar toch op een leuke manier bezig willen zijn met hun hond(je), men kan deelnemen met honden vanaf 4 maanden t/m 12 jaar (ouder in overleg)

Voor deelname aan de volgende onderstaande cursussen dient u contact op te nemen met de cursus administratie hieraan kunt u deelnemen op zaterdagochtend of op dinsdag/donderdagavond minimaal Gev-1 nivo.

Agility cursus: Duurt 6 maanden van elk 60 minuten per les van beginners t/m wedstrijd niveau.  

Hoopers: De cursus duurt 6 maanden van elk 60 minuten per les een nieuwe laagdrempelig sport, leuk voor eigenaar en hond(je) zonder teveel lichamelijke belasting voor beiden.

Ringtraining: Deze training duurt ca 10 lessen van elk 60 minuten op Donderdagavond. Deze training is bedoeld voor degenen die met hun hond willen deelnemen aan Shows en (int.) Tentoonstellingen

FCI obedience: Duurt 6 maanden van elk 60 minuten per les van beginners t/m graad 3 (hoogste niveau). 

Voor elke cursus geldt: Al onze cursussen vinden plaats in groepsverband, tenzij de combinatie (Eigenaar > Hond)  individuele begeleiding nodig heeft.

Jaarlijks organiseren we enkele Officiële Agility wedstrijden waaronder de ‘Uitzwaaiwedstrijd’, deze is Internationaal dwz deelnemers uit heel Europa.

 

kc Venlo e.o. 'canida' in het kort

Aantal instructeurs / trainers: 12 instructeurs

Aantal kynologisch instructeurs: 4 (3 in opleiding) 

Puppycursus? Ja

 

Wil je meer weten over het specifieke aanbod (bijvoorbeeld de start van een puppytraining of  hondensportles) van KC Canida voor jou en je hond kijk dan op de website www.kccanidavenlo.nl of neem contact op via secretaris@kccanidavenlo.nl of cursusinfo@kccanidavenlo.nl.

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de kynologenclub. Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de kynologenclub.