IT4Dogs

IT4Dogs is de nieuwe IT omgeving voor de Nederlandse kynologie. Aan de nieuwe IT voor de Raad van Beheer is jarenlang hard gewerkt. Aan het nieuwe systeem zitten veel voordelen en nieuwe mogelijkheden.


HANDLEIDINGEN

NIEUW


28-09-2021
:
Handleiding voor 'aankoop pup eigenaar' is aangepast. 
Handleiding 'nieuw account aanmaken' is aangepast. 
20-09-2021
Handleiding voor 'verkoop pup door fokker' is aangepast.

Zie alinea 'handleidingen' onderaan de pagina.

IT4Dogs  

Het nieuwe systeem IT4Dogs bestaat uit meerdere applicaties.
Een aantal applicaties zijn voor onze leden, fokkers en hondeneigenaren niet direct zichtbaar. Denk aan applicaties voor de financien, voor opleidingen, voor keurmeesterszaken, etc.

Voor onze leden, fokkers en hondeneigenaren zijn de twee belangrijkste:  

  • Mijn RvB
    De aparte website www.mijnrvb.nl waar fokkers en eigenaren via hun account alle mogelijke diensten kunnen aanvragen en regelen en informatie kunnen vinden. Een paar weken voor de start van de normenmatrix is hier ook de mogelijkheid een proefcombinatie van ouderdieren te doen om te controleren of deze voldoen aan de gezondheids- en welzijnsnormen uit het BWG en de normenmatrix.
    U kunt inloggen op www.mijnrvb.nl
  • Dutch Dog Data
    Een website met de beschikbare gegevens van alle stamboomhonden in Nederland. Een samenvoeging van  het oude 'Generaties & Gezondheid Online' en 'Stamboek Online' met nog meer mogelijkheden om gegevens van honden op te zoeken en in te zien. 
    Ga naar de website www.dutchdogdata.nl 

 

De voordelen

IT4Dogs heeft een scala aan voordelen voor gebruikers in petto, die helemaal in lijn zijn met wat je van een modern IT-systeem mag verwachten. 

Mijn RvB-account met overzicht van al je honden

Als fokker krijg je in je ‘Mijn RvB’-account een compleet overzicht van al je honden. Het overzicht is gesorteerd op geboortedatum, maar kan ook gesorteerd worden op naam, ras of geslacht. Dit is handig voor de fokkers die meerdere honden van verschillende rassen hebben. Reactie van een fokker: ‘Dit vind ik een geweldig fijne pagina. Je ziet direct alle honden die op jouw naam staan. Het is heel makkelijk zoeken en sorteren, dat werkt heel goed.’

Je eigen gegevens beheren

In Mijn RvB kun je je eigen gegevens beheren en bijvoorbeeld een adreswijziging doorvoeren. Ook kun je aangeven van welke rasverenigingen je lid bent. De buitendienstmedewerkers (chippers) bijven bij nestcontrole wel checken of alle gegevens (nog) kloppen!

Meerdere kennelnamen mogelijk

Vanaf de lancering van IT4Dogs is het toegestaan om als fokker meerdere kennelnamen te hebben. Er mogen echter niet twee kennelnamen gebruikt worden voor hetzelfde ras. In het profiel van de eigenaar zijn ook de kennelnamen met de daaraan gekoppelde rassen te zien.

Profielpagina per hond

Iedere hond heeft een eigen pagina, met daarop alle gegevens die bij de Raad van Beheer bekend zijn. Zo heb je een hond meteen 'in beeld': gezondheidsonderzoeken, showresultaten, wie zijn de vader en moeder enzovoort. Ook kun je zien welke onderzoeken nog wel en welke niet meer geldig zijn - denk aan het ECVO-onderzoek. Door de verschillende blokken met gegevens is de pagina overzichtelijk ingedeeld. Je kunt als eigenaar zelf resultaten van gezondheidsonderzoeken en titels toevoegen. Deze worden nog wel door de Raad van Beheer gecontroleerd en geaccordeerd.

Handige dekaangifte

In de dekaangifte komt een overzicht van alle teven van de eigenaar. Dekaangiftes waarbij alle gegevens van de honden bij de Raad van Beheer bekend zijn en waarvoor geen aanvullende controles nodig zijn, keurt het systeem automatisch goed. Het is nu ook mogelijk variëteitskruisingen in te dienen waarbij standaard toegestane variëteitskruisingen direct worden goedgekeurd. Honden die volgens het BWG (Basisreglement Welzijn en Gezondheid) op dat moment niet ingezet mogen worden, worden niet direct getoond. Wordt er toch een teef gekozen die volgens het BWG niet ingezet mag worden, dan wordt er meteen ook uitgelegd welke regel je daarmee overtreedt.

Pups in beeld

De eigen gefokte pups staan – tot de leeftijd van 6 maanden of totdat ze zijn verkocht – in een apart overzicht. Zo is goed te zien welke pups nog overgeschreven moeten worden naar een nieuwe eigenaar. Ook eerder gefokte nesten vind je in dit overzicht terug (dus niet alleen de nesten die via IT4Dogs zijn ingediend).

Makkelijk overschrijven naar nieuwe eigenaar

Overschrijven van een pup/hond naar een nieuwe eigenaar kan vanuit Mijn RvB online geregeld worden met een code die per e-mail naar de nieuwe eigenaar verzonden wordt en via verificatie van de laatste cijfers van het chipnummer. Zo ben je van het versturen per post af, waarbij altijd het risico bestond dat er onderweg iets kwijtraakte.

Digitale facturen

Bijna alle processen verlopen via IT4Dogs. Dit houdt ook in dat veel documenten die nu per post worden verzonden, straks in Mijn RvB staan. Facturen zullen met name per e-mail worden verzonden – iets waar al langer om werd gevraagd, maar wat in het oude systeem niet mogelijk was.

Handige betaling

Bij het aangeven van de geboorte van een nest kunnen fokkers van stamboomhonden ervoor kiezen direct te betalen, maar ook voor uitgestelde betaling (op rekening). Bij uitgestelde betaling hebben ze veertien dagen extra de tijd om te betalen. Dit was een wens van veel fokkers om, zeker bij grote nesten met veel pups, wat extra tijd  te hebben de betaling te regelen. 

Stamboom nieuwe stijl

Tegelijk met de lancering van IT4Dogs is de Nederlandse stamboom na vele jaren in een nieuw en handiger jasje gestoken. Hij heeft een overzichtelijker lay-out en wordt niet meer gelamineerd, maar geprint op speciaal nevertear-papier (onscheurbaar en waterafstotend). 

 

Een zelfde format wordt gebruikt voor honden die in de bijlage of het Voorlopig Register (VR) worden opgenomen. Dit geldt voor die rassen waarvoor dit is ingeregeld. 

Resultaten van gezondheidsonderzoeken en titels

De resultaten en titels worden niet meer op de stamboom zelf  weergegeven, maar in een apart digitaal document. Dit document is aanpasbaar en kun je zelf bijhouden. Het is te downloaden door de eigenaar op de profielpagina van de hond in kwestie. Hierop staan de resultaten van alle honden (dus ook de voorouders). Zo is het dus mogelijk om veel meer resultaten van een hond weer te geven en in te zien. Op de oude stamboom was daar nauwelijks plek voor.

Dutch Dog Data

Generaties en Gezondheid Online en Stamboek Online zijn gecombineerd tot één nieuwe module: Dutch Dog Data. De gegevens zullen worden uitgebreid met de resultaten van niet-geprotocolleerde onderzoeken en titels van honden. Heb je een leuke vaderhond op het oog, dan kun je hier heel makkelijk zien hoe het met zijn gezondheidsonderzoeken is en of hij met jouw moederhond gekruist zou kunnen worden. Je vindt Dutch Dog Data op de website www.dutchdogdata.nl 

Vragen of problemen?

Kijk voor je een probleem meldt eerst op de lijst van bekende problemen hieronder. Staat het probleem er niet bij, kijk dan op de pagina 'veelgestelde vragen / FAQ IT4Dogs'.
Helpt je dat ook niet doe dan een melding via het formulier. 

 

Meldformulier voor tips klachten wensen

Wij zijn erg trots op ons systeem. Maar wij realiseren ons ook dat het nooit klaar is. Er worden nog applicaties verder ontwikkeld en er zullen zeker nog zaken zijn die beter, duidelijker of efficiënter kunnen. Wij blijven daaraan werken.

U kunt ons daarbij helpen. Heeft u tips, klachten of wensen, meld dit dan bij ons via het meldformulier IT4Dogs

Handleidingen  

Onderstaande handleidingen kunnen u helpen bij het gebruik van IT4Dogs.

Handleiding verkoop pup door fokker versie 20-09-2021

Handleiding aankoop pup door pupkoper / eigenaar versie 15-09-2021

Handleiding nieuw account aanmaken versie 13-07-2022

Handleiding account inloggen versie 21-12-2020

Publicaties / mailingen

Raadar XL_IT4Dogs 02-2022

Raadar XL Onze Hond 02-2021

Raadar XL Onze Hond 01-2021

Brochure IT4Dogs 

Mailing fokkers 06-11-2020

Overzicht publicaties IT4Dogs 2016-2020

Raadar XL Special IT4Dogs