IT4Dogs

IT4Dogs was de naam van het IT-project van 2018 tot 2020 dat geleid heeft tot wat o.a. het huidige MijnRvb.nl is. Aan deze nieuwe IT voor de Raad van Beheer is jarenlang hard gewerkt.


Het nieuwe systeem bestaat uit meerdere applicaties.

 • Mijn RvB
  De aparte website MijnRvB.nl waar fokkers en eigenaren via hun account alle mogelijke diensten kunnen aanvragen en regelen en informatie kunnen vinden. 

  Informatie over MijnRvB.nl is hier te vinden.

 • Dutch Dog Data
  DutchDogData.nl bevat de beschikbare gegevens van alle stamboomhonden in Nederland. Een samenvoeging van  het oude 'Generaties & Gezondheid Online' en 'Stamboek Online' met nog meer mogelijkheden om gegevens van honden op te zoeken en in te zien. 

 • Showresultaten
  De kampioenschapsdiploma's van de shows en van de Kampioenschapsclubmatches (KCM) kun je op ShowResultaten.nl downloaden. 

Dit ging vooraf... 

Op 5 september 2017 besloten de Raad van Beheer en zijn leden in een Buitengewone Algemene Vergadering een geheel nieuw IT-systeem voor de Nederlandse kynologie te bouwen: IT4Dogs. Het systeem moest dienen als vervanging van het inmiddels sterk verouderde en haperende Darwin-systeem.

IT4Dogs moest een uiterst gebruiksvriendelijk, dynamisch systeem worden, dat zo nodig ieder moment kan worden uitgebreid en aangepast aan de actuele eisen. En de gebruiker – fokkers, rasverenigingen, kynologenclubs, medewerkers – kreeg de hoofdrol. Daarom krijg je als gebruiker een eigen account waarin je je eigen informatiebestanden eenvoudig en zonder grote digitale kennis kunt opbouwen, uitbreiden en beheren.

Na een grondige selectie in het voorjaar van 2018 koos de Raad van Beheer VX Company in Baarn als IT-partner, met wie wij in september 2018 begonnen aan de bouw van IT4Dogs.
De samenwerking tussen de Raad van Beheer, tijdelijk ingehuurde externe IT-experts en VX Company verliep zeer soepel. Er werd gewerkt in zogeheten ‘sprints’ – korte deelprojectjes – waarin een specifieke module werd gerealiseerd en afgerond. Op regelmatige basis werd een gebruikerspanel, bestaande uit Raad van Beheer-medewerkers en fokkers, ingezet om de diverse applicaties te testen en feedback te geven over zaken die nog beter konden. Zo werd IT4Dogs module voor module geperfectioneerd.

Om de Nederlandse kynologie op de hoogte te houden van de vorderingen met IT4Dogs, heeft de Raad van Beheer gedurende dit proces regelmatig updates gegeven via de eigen mediakanalen, zoals de website, magazine Onze Hond/Raadar XL en de nieuwsbrief Raadar (zie alinea publicaties).

Stamboom nieuwe stijl

Tegelijk met de lancering van IT4Dogs is de Nederlandse stamboom na vele jaren in een nieuw en handiger jasje gestoken. Hij heeft een overzichtelijker lay-out en wordt niet meer gelamineerd, maar geprint op speciaal nevertear-papier (onscheurbaar en waterafstotend). 

 

Een zelfde format wordt gebruikt voor honden die in de bijlage of het Voorlopig Register (VR) worden opgenomen. Dit geldt voor die rassen waarvoor dit is ingeregeld. 

Resultaten van gezondheidsonderzoeken en titels

De resultaten en titels worden niet meer op de stamboom zelf  weergegeven, maar in een apart digitaal document. Dit document is aanpasbaar en kun je zelf bijhouden. Het is te downloaden door de eigenaar op de profielpagina van de hond in kwestie. Hierop staan de resultaten van alle honden (dus ook de voorouders). Zo is het dus mogelijk om veel meer resultaten van een hond weer te geven en in te zien. Op de oude stamboom was daar nauwelijks plek voor.

Publicaties / mailingen

Raadar XL_IT4Dogs 02-2022

Raadar XL Onze Hond 02-2021

Raadar XL Onze Hond 01-2021

Brochure IT4Dogs 

Mailing fokkers 06-11-2020

Overzicht publicaties IT4Dogs 2016-2020

Raadar XL Special IT4Dogs