Hond van het Jaar Show

De Hond van het Jaar Show is een evenement dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse kynologie. Aan het begin van het nieuwe jaar is ‘De Flint’ in Amersfoort het toneel (letterlijk) van en voor de crème de la crème van rashonden uit Nederland. Deze honden tonen zich die dag aan de keurmeesters en aan het publiek.


  

 

Deelname op uitnodiging

De Hond van het Jaar Show is geen tentoonstelling waarvoor je je kunt inschrijven. Kwalificeert je hond zich op tentoonstellingen door het kalenderjaar heen, dan nodigen wij je uit om je hond aan te melden voor de Hond van het Jaar Show.

 

Aanmelden clubwinnaars 

De clubwinnaars moeten door de rasverenigingen worden aangemeld worden via het aanmeldformulier. 

(alleen bereikbaar voor de verenigingen). Alleen dan ontvangen de deelnemers een uitnodiging. 

 

Kwalificeren voor Hond van het Jaar Show

Je hond kan zich op verschillende manieren kwalificeren. We zetten ze hier voor je op een rij.

 

Beste Hond van het Jaar 

  • Je hond heeft zich in het afgelopen jaar op een in Nederland gehouden CAC- of CAC/CACIB-tentoonstelling voor alle rassen of een bepaalde rasgroep als eerste, tweede of derde in zijn rasgroep geplaatst.
  • Je hond is in het afgelopen jaar Clubwinnaar geworden op de Kampioenschapsclubmatch van zijn ras.
  • In het jaar dat er een CAC voor de Nederlandse rassen wordt georganiseerd, kwalificeren alle BOB's (Best of Breeds, beste van het ras) zich voor de Hond van het Jaar Show.
  • Je hond moet in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) zijn ingeschreven en de eigenaar van de hond moet een Nederlands ingezetene zijn.


Beste Veteraan van het Jaar

  • Je hond is in het afgelopen jaar op een CAC- of CAC/CACIB-tentoonstelling voor alle rassen of een specifieke rasgroep beste veteraan van de dag geworden.
  • Je hond moet in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) zijn ingeschreven en de eigenaar van de hond moet een Nederlands ingezetene zijn.


Beste hond van de Nederlandse Rassen van het Jaar

  • Behoort je hond één de Nederlandse rassen, heeft hij zich gekwalificeerd en heb je hem ingeschreven voor de verkiezing ‘Beste Hond van het Jaar’ of ‘Beste Veteraan van het Jaar’, dan is hij automatisch gekwalificeerd en ingeschreven voor ‘Beste Hond van de Nederlandse Rassen’.
  • Je hond moet in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) zijn ingeschreven en de eigenaar van de hond moet een Nederlands ingezetene zijn.


Heb je vragen over de kwalificaties of de inschrijfuitnodigingen, neem dan contact met ons op via website@raadvanbeheer.nl

 

Hond van het Jaar Show 2016

De Hond van het Jaar Show 2016 wordt vindt plaats op zondag 15 januari 2017. Meer informatie vind je op de pagina Hond van het Jaar Show 2016.

 

Bezoek de hond van het jaar show

De Hond van het Jaar Show onderscheidt zich van andere tentoonstellingen, niet alleen doordat hier de top van de rashonden in Nederland aanwezig is, maar ook door de ‘glitter en glamour’. Het is traditie dat men zich feestelijk kleedt voor deze show en de honden tip-top worden voorgebracht. Dat gebeurt op het toneel, goed te zien voor iedere bezoeker. Net als topmodellen lopen deze tophonden op een catwalk. Zo kan de keurmeester het gangwerk beoordelen. Net als de honden zien ook de exposanten en keurmeesters er op hun best uit. Ook de techniek - in de vorm van spotlights en eigentijdse muziek - draagt haar steentje bij aan de feestelijke stemming.

Vanaf eind december vind je een kortingsbon op de pagina van de eerstvolgende "Hond van het Jaar Show". Hiermee ontvang je € 2.50 korting op de toegangsprijs aan de hal.

 

Bezoekhonden

I.v.m. de beperkte ruimte zijn bezoekhonden niet toegestaan.

 

Partners

Grote kynologische evenementen kunnen niet zonder sponsors of partners. Dat geldt ook voor de Hond van het Jaar Show. Onze partner is Eukanuba.