Hond van het Jaar Show

De Hond van het Jaar Show is een evenement dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse kynologie. Aan het begin van het nieuwe jaar is het toneel  van en voor de crème de la crème van rashonden uit Nederland. Deze honden tonen zich die dag aan de keurmeesters en aan het publiek.


  

 

Deelname op uitnodiging

De Hond van het Jaar Show is geen tentoonstelling waarvoor je je kunt inschrijven. Kwalificeert je hond zich op tentoonstellingen door het kalenderjaar heen, dan nodigen wij je uit om je hond aan te melden voor de Hond van het Jaar Show.

Kwalificeren voor Hond van het Jaar Show

Je hond kan zich op verschillende manieren kwalificeren. We zetten ze hier voor je op een rij.

 

Beste Hond van het Jaar 

  • Je hond heeft zich in het afgelopen jaar op een in Nederland gehouden CAC- of CAC/CACIB-tentoonstelling voor alle rassen of een bepaalde rasgroep als eerste, tweede of derde in zijn rasgroep geplaatst.
  • Je hond is in het afgelopen jaar Clubwinnaar geworden op een Kampioenschapsclubmatch van het betreffende ras.
  • Je hond is in het afgelopen jaar "Beste van het ras" geworden op de "Nationale"- de CAC show voor de Nederlandse rassen welke om het jaar wordt georganiseerd.
  • Kwalificatie is alleen mogelijk als je hond in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) is ingeschreven en de eigenaar Nederlands ingezetene is. 


Beste Veteraan van het Jaar

  • Je hond is in het afgelopen jaar op een CAC- of CAC/CACIB-tentoonstelling voor alle rassen of een specifieke rasgroep beste veteraan van de dag geworden.
  • Kwalificatie is alleen mogelijk als je hond in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) is ingeschreven en de eigenaar Nederlands ingezetene is. 

NB een hond die zich gekwalificeerd heeft door beste veteraan van de dag te worden, kan alleen bij de veteranen worden ingeschreven. Een hond die zich voor de HvhJ heeft gekwalificeerd (1-2-3 groep of CW) kan niet bij de veteranen worden ingedeeld, ook niet als deze ondertussen ouder is dan 8 jaar. Het is mogelijk dat een hond 2 x kan worden ingeschreven als deze in het afgelopen jaar 1-2-3 of clubwinner is geworden en daarnaast zich ook geplaatst heeft als beste veteraan van de dag. In dat geval zijn het 2 aparte inschrijvingen. 

Beste hond van de Nederlandse Rassen van het Jaar

  • Behoort je hond één de Nederlandse rassen, heeft hij zich gekwalificeerd en heb je hem ingeschreven voor de verkiezing ‘Beste Hond van het Jaar’ of ‘Beste Veteraan van het Jaar’, dan is hij automatisch gekwalificeerd en ingeschreven voor ‘Beste Hond van de Nederlandse Rassen’. Dus alleen als de hond zich al gekwalificeerd heeft door 1, 2 of 3 van de rasgroep te worden of de titel Clubwinner heeft gekregen op een Kampioenschapsclubmatch.
  • Kwalificatie is alleen mogelijk als je hond in het Nederlands Honden Stamboek (NHSB) is ingeschreven en de eigenaar Nederlands ingezetene is. 

M.i.v. 2019 kunnen een aantal "nationaal erkende rassen" worden ingeschreven op de Nederlandse tentoonstellingen. Die vallen onder een aparte groep (ook in de eindkeuring). Op dit moment komen deze nog niet in aanmerking voor een kwalificatie voor de Hond van het Jaar Show.

Heb je vragen over de kwalificaties of de inschrijfuitnodigingen, neem dan contact met ons op via hondvanhetjaar@raadvanbeheer.nl

 

Aanmelden Clubwinnaar

De rasvereniging kan na de KCM de clubwinnaar aanmelden door het invullen van het formulier. 


Hond van het Jaar Show 2020

Helaas heeft de Raad van Beheer moeten besluiten de Hond van het Jaar Show 2020, die gepland stond voor zondag 17 januari 2021, niet te laten plaatsvinden. Meer informatie vind je op de pagina Hond van het Jaar Show 2020.


Bezoekhonden 

I.v.m. de beperkte ruimte zijn bezoekhonden niet toegestaan.

 

Partners

Grote kynologische evenementen kunnen niet zonder sponsors of partners. Dat geldt ook voor de Hond van het Jaar Show. Onze partner is Eukanuba.