Gehoorzame hond

Gehoorzame Hond is een cursusprogramma met aansluitend een landelijk examen. Tijdens deze cursus doe je oefeningen die uit het dagelijks leven komen, bijvoorbeeld meelopen met de baas zonder te trekken, veilig uit de auto halen van je hond, het negeren van fietsers en hardlopers.


Voor de cursus ‘Gehoorzame hond’ kun je terecht bij een kynologenclub. Je sluit de cursus Gehoorzame Hond af met een examen. Een door de Raad van Beheer aangestelde keurmeester keurt je hond. Leggen jullie het examen met goed gevolg af, dan hebben jullie laten zien dat de hond op een maatschappelijk verantwoorde manier binnen onze samenleving past. Om deel te nemen aan het examen moet je hond een rashondenlogboek of een werkboekje hebben, voor meer informatie klik hier.

De cursus ‘Gehoorzame Hond’ valt onder de Commissie FCI Obedience. De leden van de commissie worden democratisch gekozen en vertegenwoordigen alle partijen: verenigingen, keurmeesters en de sporters zelf. De commissie besluit onder andere over de reglementen voor deze cursus. Deze reglementen vind je op de pagina 'regelgeving voor cursussen met je hond'.