Hondenlogboek (voorheen: rashondenlogboek en werkboekje)

Een Hondenlogboek heb je nodig voor het deelnemen aan bepaalde activiteiten. In dit boekje worden dan gegevens van deze activiteiten geregistreerd.


Hondenlogboek

In het Hondenlogboek kun je bepaalde gegevens van je hond laten registreren, zoals: 

  • Tentoonstellingsuitslagen;
  • Sportuitslagen;
  • Africhtings-examens en wedstrijden;
  • Kampioenschapsprijzen en titels;
  • Overige behaalde diploma’s;
  • Onderzoeksresultaten (officiële resultaten van gezondheidsonderzoeken door de afdeling GGW van de Raad van Beheer).

Voor deelname aan bepaalde officiële kynologische zoals activiteiten zoals  Agilitywedstrijden, DogDance, FCI Obedience examens en -wedstrijden,  Flyballwedstrijden, Waterwerk, IGP, Reddingshonden & Kuddehondenwerk is het Hondenlogboek verplicht. Na betaling duurt het ongeveer twee tot vier weken voordat je het boekje in huis hebt. Houd daar dus rekening mee bij het aanvragen.

Alle honden, rashond of rasloos/stamboomloos, ontvangen hetzelfde Hondenlogboek. In verband met welke afdeling het boekje maakt, zijn er wel verschillende formulieren voor het aanvragen van je boekje. Maak hieronder de juiste keuze. 

Heb je nog een rashondenlogboek of een werkboekje (voorlopers van het Hondenlogboek)? Geen enkel probleem. Zolang dit boekje nog niet vol is kan deze gewoon gebruikt worden. 

 

Hondenlogboek FCI stamboomhonden

Voor honden met een stamboom vraag je het Hondenlogboek aan via je account op mijnrvb.nl . Klik op de button voor de naam van de hond en kies daar voor 'Logboek aanvragen'. 


Hondenlogboek stamboomloze (rasloze) honden - Agility, DogDance, FCI Obedience, Flyball, Waterwerk

Voor Agility, FCI Obedience, Flyball en Waterwerk vraag je voor je stamboomloze/rasloze hond het Hondenlogboek aan via de afdeling Sporten. Klik op de onderstaande button om het Hondenlogboek aan te vragen.


Aanvragen Hondenlogboek stamboomloze honden (sporten)


Hondenlogboek stamboomloze (rasloze) honden - UV, VZH, IGP, Reddingshondenwerk, Kuddehondenwerk

Wil je UV, VZH, IGP, Reddingshondenwerk en of Kuddehondenwerk doen, kun je voor je stamboomloze/rasloze hond het Hondenlogboek aanvragen via de Commissie Werkhonden. Klik op de onderstaande button om het Hondenlogboek aan te vragen.

 

Aanvragen Hondenlogboek stamboomloze honden (UV, VZH, IGP, Reddingshondenwerk, Kuddehondenwerk)

 

Werkboek Jachthondenproeven & Veldwedstrijden

Voor de jachthondenproeven en veldwedstrijden is er een apart werkboekje. Deze kun je bestellen bij ORWEJA

 

Adreswijziging Hondenlogboek

Heb je een Hondenlogboek voor je rashond en ga je verhuizen? Vermeld dit dan bij de herregistratie. Je ontvangt dan van ons een nieuwe adressticker met de juiste gegevens. Deze kun je dan zelf over de oude sticker heen plakken.

Heb je een Hondenlogboek voor een stamboomloze/rasloze hond? Stuur dan een mail naar de afdeling Sporten of de Commissie Werkhonden. Je ontvangt dan een nieuwe adressticker met de juiste gegevens.