Hondenlogboek

Een Hondenlogboek heb je nodig voor het deelnemen aan bepaalde activiteiten. In dit boekje worden dan gegevens van deze activiteiten geregistreerd.


Hondenlogboek

In het Hondenlogboek kun je bepaalde gegevens van je hond laten registreren, zoals: 

  • Tentoonstellingsuitslagen;
  • Sportuitslagen;
  • Africhtings-examens en wedstrijden;
  • Kampioenschapsprijzen en titels;
  • Overige behaalde diploma’s;
  • Onderzoeksresultaten (officiële resultaten van gezondheidsonderzoeken door de afdeling GGW van de Raad van Beheer).

Voor deelname aan bepaalde officiële kynologische zoals activiteiten zoals  FCI Agilitywedstrijden, DogDance, FCI Obedience examens en -wedstrijden,  Flyballwedstrijden, Waterwerk, IGP, VZH, UV, Reddingshonden & Kuddehondenwerk is het Hondenlogboek verplicht.

 

Let op: Na betaling duurt het ongeveer twee tot vier weken voordat je het boekje in huis hebt. Houd daar dus rekening mee bij het aanvragen.

Alle honden, rashond of stamboomloos, ontvangen uiterlijk hetzelfde Hondenlogboek, de wijze van aanvragen is echter verschillend.  

Heb je nog een rashondenlogboek of een ouder werkboekje (voorlopers van het Hondenlogboek)? Geen enkel probleem. Zolang dit boekje nog niet vol is kan deze gewoon gebruikt worden. 

 

Hondenlogboek FCI stamboomhonden

Voor honden met een stamboom, zowel een Nederlandse stamboom, als een geïmporteerde hond met een van origine buitenlandse stamboom,  vraag je het Hondenlogboek aan via je account op mijnrvb.nl . Klik op de button voor de naam van de hond en kies daar voor 'Logboek aanvragen'. Controleer eerst goed je adresgegevens via je profiel in de rechterbovenhoek in je account voor je de aanvraag doet om te voorkomen dat het logboek aan een oud adres verzonden wordt. 

Let op: een hond met een buitenlandse FCI stamboom zal eerst in het Nederlandse stamboek geïmporteerd moeten worden, alvorens men een logboek kan aanvragen.


Hondenlogboek stamboomloze (OF geen FCI stamboom) honden 

Voor een hond zonder stamboom of geen FCI stamboom vraag je het Hondenlogboek aan via onderstaande button. Deze button dus niet gebruiken wanneer het een FCI stamboomhond betreft!

Aanvragen Hondenlogboek stamboomloze honden

 

Werkboek Jachthondenproeven & Veldwedstrijden

Voor de jachthondenproeven en veldwedstrijden is er een apart werkboekje. Deze kun je bestellen bij ORWEJA

 

Adreswijziging/overschrijving Hondenlogboek

Ga je verhuizen of wordt de hond over geschreven op een andere eigenaar en heb je een Hondenlogboek dan kan je een nieuwe (adres) sticker aanvragen via logboek@raadvanbeheer.nl. Daarna ontvang je dan van ons een nieuwe adressticker met de juiste gegevens. Deze kun je dan zelf over de oude sticker heen plakken.