Aanvragen DNA profiel Nederlandse hond

DNA profiel Nederlandse hond

Door onderstaand formulier in te vullen kun je een DNA-profiel voor je rashond(en) aanvragen. Je dient daarvoor wel als eigenaar (en niet als mede-eigenaar!) geregistreerd te staan op het registratiebewijs met het juiste adres. Zijn je adresgegevens als eigenaar op het registratiebewijs niet meer correct dan moet je dit eerst laten wijzigen.

Let op: voor de afname van DNA voor een los profiel worden voorrijkosten in rekening gebracht.
Wanneer je meerdere honden hebt en voor deze honden tegelijkertijd DNA profielen aanvraagt, betaal je eenmalig voorrijkosten.

Na ontvangst van je aanvraag controleren wij de aanvraaggegevens in ons systeem. Na controle ontvang je een factuur voor de betaling van de kosten voor het onderzoek. 

Nadat de betaling is verwerkt, gaat de opdracht naar de buitendienstmedewerker. De buitendienstmedewerker zal contact met je opnemen voor de afname van het DNA, je krijgt hiervoor een afspraken kaartje thuisgestuurd.

De buitendienstmedewerker neemt  alle formulieren en materiaal mee voor de DNA afname. Je dient de stamboom en registratieformulieren van de hond(en) gereed te hebben zodat een identiteitscontrole kan plaatsvinden.

Wanneer het niet mogelijk is om bij de hond DNA met behulp van een swab af te nemen (bijvoorbeeld als de hond agressief is), dan kan de buitendienstmedewerker geen DNA afnemen. 

 

 

Aanvraagformulier DNA profiel Nederlandse hond(en)