Welsh Corgi Pembroke

Deze Corgi is afkomstig uit de streek Pembrokeshire in Wales. Corgi's zijn gefokt voor het drijven van vee. Dat doen ze door luid blaffend de koeien in de hakken te bijten: het zogenaamde "heelen". De lage bouw van deze kortbenige herdershond komt goed van pas bij het ontwijken van achteruit trappende koeien. De Pembroke is een favoriet van het Britse koninklijk huis.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Een stoere herdershond die stevig op zijn korte benen staat. Van nature een kortstaart of met een lange staart (sinds het coupeer verbod van kracht is).
Gelukkig bestaat het gen voor korte staarten nog steeds. Op dit moment worden er regelmatig nog natuurlijke kortstaarten geboren.

De vacht is middelmatig lang en recht met een dikke ondervacht. De Pembroke komt voor in de kleuren: effen lichtbruin, sabel, rood, rood met zwart of in een van deze kleuren met witte aftekeningen op borst, benen of hals. Wat wit aan de kop of voorsnuit mag.

De schofthoogte van de Welsh Corgi Pembroke ligt tussen de 25 cm en 30 cm. Het gewicht varieert van 10 kg tot 12 kg.

 

 

 

Karakter

Pittig, energiek, actief, waaks, zeer zelfverzekerd, intelligent, leert snel, moedig, gehard met veel uithoudingsvermogen, soms dominant. De Pembroke kan goed bij kinderen mits hij met respect behandeld wordt. Hij is gehecht aan zijn gezin.

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Nederlandse Welsh Corgi Club en Dutch Welsh Corgi Association zijn bezig met de gezondheid van de Welsh corgi pembroke. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, ECVO-oogonderzoek en DNA-onderzoek naar Degeneratieve Myelopathie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 1: Herdershonden en veedrijvers

Sectie 1

FCI nummer 39

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasverenigingen