Affenpinscher

Zeer oud Duits ras. Klein, compact en levendig hondje. Werd tot 1896 ingedeeld bij de ruwharige dwergpinschers. Verwant aan de Belgische Griffons. Werd reeds in de vijftiende en begin zestiende eeuw door de kunstenaars Jan van Eyck en Albrecht Dürer geportretteerd.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Klein ruwharig pinscherras, dat zich kenmerkt door een aapachtig hoofd en vrijpostige gezichtsuitdrukking.

Op het lichaam hard en dicht, ruwharig op het hoofd met ruige borstelige wenkbrauwen, veel ruig haar rondom de ogen en op de wangen, en een kin met een imponerende baard. Aan de hoofdbeharing ontleent het ras de naam. Zuiver zwart. Zwart met bruine of grijze aftekeningen toegestaan.

De schofthoogte van de Affenpinscher ligt tussen de 25 cm en 30 cm. Het gewicht varieert van 5 kg tot 10 kg.

 

 

Karakter

Beminnelijke mengeling van onverschrokkenheid, koppigheid, braafheid en aanhankelijkheid.

 

Gezondheid

De Vereniging voor Fokkers en Liefhebbers van Gladharige Dwergpinschers en aanverwante rassen heeft een verenigingsfokreglement opgezet. Zij stellen in het VFR geen gezondheidsonderzoeken verplicht.

Voor de Affenpinscher zijn met de Raad van Beheer uitvoeringsregels afgesproken.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 1.1

FCI nummer 186

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging