Bordeaux Dog

Zeer oud ras, afkomstig uit de provincie Aquitaine in Zuidwest-Frankrijk. Zou rechtstreeks afstammen van de Doggen der Oudheid, de Molossers. Waren de slagershonden van Bordeaux en omstreken. In het zuiden van Frankrijk gebruikt voor het vechten met beren, wolven en wilde ezels.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Zeer krachtig gebouwde hond met een goed geproportioneerd lichaam. Tamelijk laag gesteld en sterk gespierd. Trapeziumvormig, zeer groot hoofd. Aan weerszijde van de lengtegroef liggen symmetrische, beweeglijke rimpels. Zeer krachtige, brede kaken, met ondervoorbeet.

Fijne, korte, zachte vacht. Eenkleurig mahonie of roodgele tinten met kleine witte vlekken op borst en voeten. Ze hebben een zwar masker, bruin of rood (geen masker).

De schofthoogte van de Bordeaux Dog ligt tussen de 60 cm en 70 cm. Het gewicht varieert van 45 kg tot 60 kg.

 

 

Karakter

Goedmoedig, soms wat terughoudend voor vreemden, zacht voor de baas. Niet altijd verdraagzaam ten opzichte van geslachtsgenoten.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Bordeauxdog Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Bordeaux Dog. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en elleboogdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.1

FCI nummer 116

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging