Duitse Pinscher

Een van de oudste Duitse landrassen, waarvan de oorsprong nooit zuiver kon worden vastgesteld.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

De Duitse Pinscher is een gladharige, middelmatig grote hond met een trotse houding, vloeiende belijning, elegant en vierkant gebouwd. Hij is net zo sterk als een Schnauzer. Door zijn glade vacht is de bespiering goed zichtbaar.

De vacht is glad, dicht en hard. Rood of zwartrood.

De schofthoogte van de Duitse Pinscher ligt tussen de 45 cm en 50 cm. Het gewicht ligt rond de 15 kg.

 

 

Karakter

Energiek temperament, opmerkzaam, goedmoedig, trouw.

 

gezondheid

De rasvereniging; Duitse pinscher is bezig met de gezondheid van de Duitse Pinscher Vereniging Nederland. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en ECVO-oogonderzoek. Aanbevolen wordt om verder DNA-onderzoek te doen naar de Dilute factor en Von Willebrand disease.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 1.1

FCI nummer 184

 

op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 


Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

Rasvereniging