Dwergschnauzer, zwart

Rond 1900 ontstaan in Duitsland in de omgeving van Frankfurt am Main. Eerst ruwhaar Dwergpinscher genoemd.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.

 

Ras

Klein, krachtig, eerder gedrongen dan slank, ruwharig, elegant, de verkleinde versie van de Schnauzer zonder de voor dwerghonden typische gebreken.

Ruwe, harde en dichte vacht met harde korte bovenbeharing en dichte ondervacht. Ruige wenkbrauwen en baard. Kleur: Peper en zout. Komt ook voor in peper en zout, zwart-zilver en wit.

De schofthoogte van de Dwergschnauzer ligt tussen de 30 cm en 35 cm. Het gewicht varieert van 5 kg tot 10 kg.

 

 

Karakter

Komt overeen met die van de Schnauzer, met daarnaast het temperament en gedragspatroon van een klein ras. Schrander, onverschrokken, waakzaam, met flink uithoudingsvermogen.

 

gezondheid

De rasvereniging; Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers is bezig met de gezondheid van alle Schnauzervariëteiten. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren van de Dwergschnauzers zwart-zilver: ECVO-oogonderzoek.

 

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

Het verenigingsfokreglement van de rasvereniging; Nederlandse Schnauzer Club is nog in behandeling.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 1.2

FCI nummer 183

 

op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 


Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

  

Rasverenigingen