Engelse Bulldog

Meestal Engelse Bulldog genoemd, ten onderscheid van de Franse. Nationale ras van Engeland. Reeds voorkomend in de dertiende eeuw. Ooit gebruikt voor het vechten met stieren (bull baiting).


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Fors gebouwde hond, tamelijk laag op de benen, breed, krachtig en gedrongen. Hoofd massief, tamelijk groot in verhouding.

De vacht van de is fijn, kort, dicht en glad. Ze zijn eenkleurig of eenkleurig met een zwart masker of een zwarte voorsnuit; gestroomd, verschillende tinten rood, geelbruin, lichtgeel; wit of wit in combinatie met een van de genoemde kleuren.

De schofthoogte van de Engelse Bulldog ligt rond de 40 cm. Het gewicht varieert van 20 kg tot 30 kg.

 

 

Karakter

Waakzaam, ondernemend, trouw aan de baas, betrouwbaar, moedig, goedig van aard.

 

Gezondheid

De rasverenigingen; Bulldog Club Nederland en Engels Bulldog Club Nederland zijn bezig met de gezondheid van de Engelse Bulldog. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging.

Voor de Engelse Bulldog zijn met de Raad van Beheer uitvoeringsregels afgesproken.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasverenigingen.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.1

FCI nummer 149

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging