Mastino Napoletano

Oorsprong in Italië, omgeving Napels. Stamt af van de oude Romeinse Molosser.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Groot van stuk, sterk gebouwd, stoer, met een rustiek en majestueus voorkomen.

De vacht is icht, van gelijke lengte, overal glad, fijn, kort en hard. Over het hele lichaam veel losse huid, vooral aan het hoofd, waar plooien worden gevormd. Grijs, blauwgrijs, zwart, bruin en reekleurig. Alle kleuren mogen gestroomd zijn. Kleine witte aftekeningen op borst, buik en aan de (punt van de) tenen zijn toegestaan.

De schofthoogte van de Mastino Napoletano ligt tussen de 60 cm en 75 cm. Het gewicht varieert van 50 kg tot 80 kg.

 

 

Karakter

Trouw, aanhankelijk, zeer zelfverzekerd, dominant, rustig en bedachtzaam, gehoorzaam. Mag nimmer agressief, onzeker of nerveus zijn.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Mastino Napoletano Club Nederland is bezig met de gezondheid van de Mastino Napoletano. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, elleboogdysplasie, en Demodex (huid-aandoening)

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 2.1

FCI nummer 197

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasvereniging