Middenslag Schnauzer, zwart

Werd in het zuiden van Duitsland gebruikt als stalhond. Heette eerst ruwharige Pinscher. Stond bekend als een uitstekende rattenvanger en werd daarom ook wel 'Rattler' genoemd.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgroot, krachtig, eerder gedrongen dan slank, ruwharig.

Ruwe, harde en dichte vacht met harde korte bovenbeharing en dichte ondervacht. Ruige wenkbrauwen en baard. Kleur: zuiver zwart

De schofthoogte van de Middenslag Schnauzer ligt tussen de 45 cm en 50 cm. Het gewicht varieert van 15 kg tot 20 kg.

 

 

Karakter

Levendig, aanhankelijk, goedaardig, schrander, onvermoeibaar, wantrouwend tegenover vreemden.

 

gezondheid

De rasvereniging; Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers is bezig met de gezondheid van alle Schnauzervariëteiten. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

Het verenigingsfokreglement van de rasvereniging; Nederlandse Schnauzer Club is nog in behandeling.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 1.2

FCI nummer 182

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

  

Rasverenigingen