Rasbiologisch slechts matig verwant aan de Schnauzer. Ontstaan uit kruisingen van Beierse veehonden met ruwharige Beierse herdershonden, waaraan toegevoegd wat bloed van de Schnauzer, maar ook van de zwarte Duitse Dog.
Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'.
Groot, sterk, eerder gedrongen dan slank, ruwharig, de vergrote versie van de Schnauzer.
Ruwe, harde en dichte vacht met harde korte bovenbeharing en dichte ondervacht. Ruige wenkbrauwen en baard. Kleur: Peper en zout. Komt meer voor in de kleur zwart.
De schofthoogte van de Riesenschnauzer ligt tussen de 60 en 70 cm. Het gewicht varieert van 35 tot 45 kilo.
Goedaardig, evenwichtig, trouw, sterk ontwikkelde zintuigen, zelfverzekerd, belastbaar.
De rasverenigingen; Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers en de Nederlandse Schnauzer Club zijn bezig met de gezondheid van alle Schnauzervariëteiten. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging.
Hierin stellen zij onder andere het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren van de Riesenschnauzer Peper en Zout: ECVO-oogonderzoek & het HD-onderzoek.
Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de beide rasverenigingen.
FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Sectie 1.2
Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers).
Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).