Riesenschnauzer, peper en zout

Rasbiologisch slechts matig verwant aan de Schnauzer. Ontstaan uit kruisingen van Beierse veehonden met ruwharige Beierse herdershonden, waaraan toegevoegd wat bloed van de Schnauzer, maar ook van de zwarte Duitse Dog.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Groot, sterk, eerder gedrongen dan slank, ruwharig, de vergrote versie van de Schnauzer.

Ruwe, harde en dichte vacht met harde korte bovenbeharing en dichte ondervacht. Ruige wenkbrauwen en baard. Kleur: Peper en zout. Komt meer voor in de kleur zwart.

 

De schofthoogte van de Riesenschnauzer ligt tussen de 60 en 70 cm. Het gewicht varieert van 35 tot 45 kilo.

 

 

Karakter

Goedaardig, evenwichtig, trouw, sterk ontwikkelde zintuigen, zelfverzekerd, belastbaar.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers is bezig met de gezondheid van alle Schnauzervariëteiten. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

Het verenigingsfokreglement van de rasvereniging; Nederlandse Schnauzer Club is nog in behandeling.

 

FCI informatie

FCI groep 2: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden

Sectie 1.2

FCI nummer 181

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

 

Rasverenigingen