West Highland White Terrier

Veel fokkers en jagers wilden vroeger de witte pups van Cairn Terriers niet gebruiken, maar sommigen juist weer heel graag. Door toedoen van die laatsten is dit ras ontstaan. In de begintijd werden ze genoemd naar de landgoederen waar ze werden gefokt: Roseneath en Poltalloch. Rond 1900 werd de naam West Highland White Terrier geregistreerd. Nu één van de populairste Terrierrassen.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Stevig en compact gebouwd, met een rechte, sterke rug. Hij straalt, ondanks zijn formaat, een combinatie van kracht, behendigheid en eigenwaarde uit. Maakt een robuuste, sportieve indruk en heeft een ondeugende, olijke uitstraling.

De bovenvacht is hard, zonder krul en circa 5 cm lang. De ondervacht lijkt op bont en is kort, zacht en dicht. Een open beharing is zeer ongewenst. Kleur: wit.

De schofthoogte van de West Highland White Terrier ligt tussen de 25 cm en 30 cm. Het gewicht varieert van 5 kg tot 10 kg.

 

 

Karakter

Aanhankelijk, vrolijk en veel zelfvertrouwen.

 

Gezondheid

De rasverenigingen West Highland White Terrier Club Nederland en Westie Nederland zijn bezig met de gezondheid van de West Highland White Terriër. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij het volgende onderzoek verplicht voor de ouderdieren: ECVO-oogonderzoek.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 3: Terriers

Sectie 2

FCI nummer 85

  

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en).

 

Rasverenigingen