American Akita

De oorsprong is gelijk aan die van de Akita. In de Verenigde Staten is men na de Tweede Wereldoorlog verder gaan fokken met het type van halverwege het Akita-terugfokprogramma in Japan.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Groot, sterk gebouwd met veel substantie en zwaar beenwerk.

De ondervacht is dik, zacht, dicht en korter dan de bovenvacht. Bovenvacht recht, hard en ietwat uitstaand. Elke kleur is toegestaan: rood, geel, wit, zelfs gevlekt en gestroomd.

De schofthoogte van de American Akita ligt tussen de 60 en 70 cm. Het gewicht varieert van 30 tot 40 kilo.

 

 

Karakter

Vriendelijk, alert, gehoorzaam, waardig, leergierig en moedig.

De American Akita kan dominant zijn en dient met vaste hand (maar niet hard) en zeer consequent te worden opgevoed.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Nippon Inu is bezig met de gezondheid van de American Akita. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en ECVO-oogonderzoek.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 5

FCI nummer 344

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasverenigingen