Eurasier

In de jaren zestig van de 20e eeuw onder de naam "Wolf-Chows" in Duitsland gecreëerd. Doel was een natuurlijk, gezond ras, een prettige huishond met de goede eigenschappen van de Keeshond, maar zonder de blafferigheid. Uitgangsmateriaal waren de Grijze Keeshond en de Chow Chow, later is ook de Samojeed gebruikt.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Middelgrote hond met een niet te lange vacht, die de vorm van het lichaam nog goed laat zien.

Dikke onderwol op het hele lichaam, middellange, los aanliggende bovenvacht, kortere vacht op het gezicht en aan de benen, op de achterkant van de voorbenen na, die net als de staart en de broek lang behaard is. Kleuren rood tot blond, wolfsgrijs, zwart en zwart met lichtere aftekening.

De schofthoogte van de Eurasier ligt tussen de 50 en 60 cm. Het gewicht varieert van 20 tot 30 kilo.

 

 

Karakter

Rustig en ondanks enige eigenzinnigheid makkelijk in de omgang. Waaks, maar niet luidruchtig.

  

Gezondheid

De rasvereniging; Eurasier Vereniging Nederland is bezig met de gezondheid van de Eurasier. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie, Patella Luxatie, het ECVO-oogonderzoek en onderzoek naar Schildklierafwijkingen.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 4

FCI nummer 97

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging