Groenlandhond

Eén van de sledehondenslagen van de Inuit, het enige daarvan dat als ras door de FCI is erkend.


Wist je dat lang niet alle honden die je op straat tegenkomt een officiële stamboom hebben? Rashonden zonder stamboom noemen we ‘look-alikes’. Meer weten over het verschil tussen een stamboomhond en een 'look-alike' kijk op de pagina 'Waarom een stamboomhond?'. 

 

Ras

Sledehond voor het arctische gebied, geselecteerd puur op gezondheid, kracht en inzetbaarheid voor de slee en voor de jacht op robben, ijsbeer, kariboe en muskus-os.

Ze hebben een dichte vacht met rechte, ruwe dekharen en zachte ondervacht. Alle kleuren toegestaan, behalve albino.

De schofthoogte van de Groenlandhond ligt tussen de 55 en 65 cm. Het gewicht is ongeveer 30 kilo.

 

 

Karakter

Pure werkhond met veel moed, geestelijke hardheid en energie. Hecht zich niet bijzonder aan de mens, maar is gedwee en vriendelijk en gaat met iedereen makkelijk om. Totaal niet waaks.

 

Gezondheid

De rasvereniging; Scandia, vereniging van Liefhebbers en Fokkers van Scandinavische Spitshonden is bezig met de gezondheid van de Groenlandhond. Dit is een onderdeel van het verenigingsfokreglement van elke rasvereniging. Hierin stellen zij de volgende onderzoeken verplicht voor de ouderdieren: Heupdysplasie en ECVO-oogonderzoek.

Voor het verenigingsfokreglement en meer informatie kan er contact worden opgenomen met de rasvereniging.

 

FCI informatie

FCI groep 5: Spitsen en oertypen

Sectie 1

FCI nummer 274

 

Op zoek naar een pup van dit ras?

Neem contact op met de onderstaande rasvereniging(en) voor een lijst met aangesloten fokkers, het actuele aanbod van puppy's en eventuele volwassen honden (herplaatsers). 

 

Bovenstaande tekst is opgesteld door de rasvereniging(en). Wij hebben geen inhoudelijke controle gedaan en zijn niet verantwoordelijk voor onjuistheden of onduidelijkheden in de tekst. Heb je vragen, neem dan contact op met de rasvereniging(en). 

 

Rasvereniging